Vakantie 2005#3

Categorie: Algemeen, Fiets
tags: 11

Verslagje van de vakantie...
Let op, dit is een 'zwaar' bericht met wat foto's, dus het laden kan even duren.

vakantie2005

Za 23-07-2005
Planning is voor mietjes. Maar het kan best handig zijn. Zeker als het klopt. Ik had dus geplanned om gisteren met de in de trein tot voorbij Arnhem te gaan. Maar de kans op slecht weer was wel erg groot. Dus op zoek naar een alternatief.
Na wat frustratie ineens de ingeving dat de in Noord-Frankrijk begint. Dus alles op aarde maken om vandaag, zaterdag, naar Saverne te rijden. Met als plan daar rond 2 uur aan te komen en dan op de fiets door te gaan tot Dabo (30km).
Planning zei ik toch… Ik zit dus op de camping in Saverne en ga morgen op de fiets verder. De regen in, althans dat is de planning (lees: weersverwachting). Vandaag zorde een file voor Luxemburg en een erg onhandige omleiding voor teveel vertraging. Voor de terugweg is het een idee om van Sarre-Unon tot Sarralbe geen gebruik te maken van de N61 en wel van de detailkaart.
vakantie2005


Zo 24-07-2005
Even denken hoor. Owja dat was het woord dat ik zocht: voorbereiding. Daarmee wint Lance weer een tour en daarmee had ik wellicht wat minder last van die paar heuvels gehad. Toen ik jaren terug de Tourmalet opging, ging het me beter af. En ik weet heel goed wat zwaarder is.
vakantie2005

Hoe dan ook, ik heb, denk ik, vandaag geluk gehad met het weer. Tijdens het fietsen bleef het op een paar verdwaalde druppels na droog. Was ik op andere tijden op bepaalde plaatsen langsgekomen, dan was het vast net zo nat geweest als het nu is. Vooral in de afdaling van de Col du Praye was het wegdek duidelijk nat. Wel een zalige afdaling die nog veel sneller kan als je de weg en vele bochten een beetje kent. Nu bleef de teller hangen bij 59 km/u. De nieuwe banden lijken een stuk stabiliteit in de fiets te brengen.
Voor morgen moet ik even kijken waar de route heen gaat en wat het weer doet. Als de regen blijft ga ik weer richting het noorden.
99,12km, 17,6km/u gemiddeld, 59km/u maximaal.
vakantie2005


Ma 25-07-2005
Note to self: zwart dun lijntje is geen weg.
vakantie2005

Gisteravond begon het te regenen en vanmorgen om 10.15u stopte het voor het eerst weer. Een half uurtje.
Mijn spullen verplaatst maar het kookgebouw van gisteren en daar met weinig vut weer ingepakt. Uiteindelijk pas om 11.30u onderweg. Het begin van de route verliep aardig. Wel klimmen, maar oké. Bovenop de Col du Hantz helaas even niet de afslag genomen. Dit kon beneden met wat extra kilometers worden goedgemaakt.
Daarna in Champenay het steilste stuk tot dan toe, 2 pijltjes, dus +10%. Gelukkig niet te lang. Alles goed en wel tot de D196 uitkwam op de N420. Dit is een drukke smalle scheurweg. Ik moest 5km linksaf. Maar om de weg te mijden koos ik voor een stukje van 2km rechts. Hiervandaan richting Solbach. Hier zou in een bocht een smalle weg (in de beklimming dus) linksaf zijn richting de N420, maar dan nog maar net buiten het einddoel Rothau.
De betreffende weg was een onduidelijk kiezelpad. Dus besloten verder omhoog te gaan; fout #2. Dat werd dus de Kouberg, maar dan een heel stuk langer. Vervolgens werd het asfalt ook nog gravel/zand en werd de route steeds onbetrouwbaarder. Maar ja, teruggaan is zonde. Uiteindelijk via een paar kilometer gravel en later kiezel en keien aan de andere kant gekomen van een berg die niet op mijn kaartdeel staat. Moet p.61 hebben (van de Michelin kaarten). In elk geval tussen de 750 en 800 meter hoog. Via dit pad uiteindelijk Wildersbach bereikt en daar weer steil en aardig hard omlaag gegaan. Niet zo snel als gisteren. Daar het slecht inpakken was, was mijn fiets niet zo stabiel als gisteren: 55,5km/u. Beneden was het nog een klein stukje tot de camping in Rothau.
Morgen verder richting Mutzig. Daarna in de richting Saverne. Geen idee wat betreft campings. De fietskaart die ik dan wel van dit gebied heb bevat geen camping informatie. Zoiets hebben Franse fietsers niet nodig.
42,73km, 147,70km totaal, 14,9 km/u gemiddeld, 55,5km/u maximaal.

Di 26-07-2005
Vandaag weer op weg naar het noorden. Na het noodweer van gisteren was het doel vandaag weer een stuk richting Saverne te rijden. Dat ging iets te goed.
In het begin nog niet. De goede weg was snel gevonden, de goede richting niet. Col du Donon twee keer over in 3 dagen is wellicht wat overdreven. Na wat kilometers afdalen alsnog de goede kant op.
vakantie2005
vakantie2005

Bewust niet over de N420 maar via het ongeveer parallel lopende D392, daarna via Niederhaslach en Oberhaslach naar Weshoffen. Vandaar naar einddoel Wasselone. Krap 50 kilometer en nog begin van de middag. En Saverne via de kortste route nog 15 kilometer. Dus via binnendoor wegen door gereden en daarna nog eerder in Saverne.
Voordeel is wel dat ik zodoende wat was kan doen en gezien het weer ook alles weer droog krijg.
70,97km, 18,3km/u gemiddeld, 58,0km/u maximaal.
vakantie2005
Laadtijd: