Geen Windows Genuine Advanced Validation

Categorie: Algemeen
18

Ik moest vandaag even een Windows PC updaten waarvan het serienummer volgens Windows niet overeen kwam met een lijst legale versies. Wel typisch als er zo'n mooie sticker op zit. Maar om nou weer met Microsoft te gaan bellen is ook zo wat.

Eerst dacht ik via Tools, Internet Options, Programs, Manage Add-ons de optie Windows Genuine Advantage Validation Tool uit te schakelen, maar kennelijk is dat niet meer mogelijk.

Gelukkig zijn er ook nog andere methoden. Een ervan gaat als volgt. Ga naar Windows Update (of Mickey Update) en wacht tot je de pagina krijgt waar je kunt kiezen voor Express of Custom. Voordat je op een van die mooie knoppen drukt, voer je de volgende regel in op de adresbalk en druk je op enter:

javascript:void(window.g_sDisableWGACheck='all')  

Je kunt nu verder gaan door een van de knoppen te gebruiken. En de rest werkt zoals verwacht. Met dank aan FallenMonk.

Het schijnt ook mogelijk te zijn één bestand te verwijderen, maar de persoon die dat noemt heeft in de comments ook voldoende berichten van mensen die weer melden dat dit niet werkt. Maar bij deze de alternatieve aanpak:

Druk Start, Run, en typ in

%Systemroot%\system32 

Je komt nu gelijk in je System32 map. Zoek hier naar het bestand

GWFSPidGen.dll

En gooi dit bestand in je Recycle Bin. Start je Windows Update (of Mickey Update) en kijk of dit de oplossing is.

Update 1:
Via WebWereld kom ik ook weer bij deze oplossing:

Microsoft releases a update today, so yeh: Run task manager and kill WgaTray.exe. Then, go to System32 folder and find WgaTray.exe and wgalogon.dll. Rename both files to something like WgaTray1.exe and wgalogon1.dll and do a restart. No more annoying messages from Microsoft If your XP isn't registered. Tested, and works as of right now.
Laadtijd: