Windows wachtwoord vergeten

Categorie: Coding and stuff
tags: 231

OphcrackHet zou je maar gebeuren, je bent je wachtwoord van Windows vergeten. Hoe kom je dan weer in je systeem? Normaal wordt dat een wandeling naar de systeembeheerder en hopen dat hij of zij nog een gebruikers op je computer heeft staan. En anders heb je pech.

Of toch niet. Met Ophcrack is er hoop. Met dit programma kun je alsnog achter deze gebruikers komen. Eigenlijk zijn er twee oplossingen. Als je een wachtwoord wilt achterhalen van een machine waar je nog wel toegang toe hebt, dan kun je gebruik maken van Ophcrack. Het is gewoon te installeren op je computer. Maar mocht je zelf niet meer in je computer komen, dan kun je gebruik maken van de live cd. Dit is een kant en klare linux omgeving die direct start vanaf cd. Daarna kun je hiermee je wachtwoord achterhalen en weer toegang krijgen tot je Windows omgeving.

Reacties

  1. GrasSpriet Op 06-12-’08 14:28 schreef GrasSpriet
  2. Jarno Op 07-12-’08 14:33 schreef Jarno
  3. GrasSpriet Op 07-12-’08 17:28 schreef GrasSpriet
  4. Jarno Op 15-12-’08 09:29 schreef Jarno
Laadtijd: