Hemelvaarttrektocht 2007, 16-20 mei

Categorie: Fiets
7

Inleiding
Om de leden van de Wereldfietser en de Vakantiefietser wat dichter bij elkaar te brengen wordt er dit jaar een gezamenlijke kampeertrektocht georganiseerd. De bedoeling van het weekend is dat je een leuke fietstocht maakt waarbij je de kans hebt om ervaringen uit te wisselen met andere fietsers.

Mee te nemen
We overnachten op campings, dus je hebt een tentje, slaapzak en slaapmatje nodig. Tevens is het handig om kookspullen mee te nemen. Voor diegenen die niet van koken houden zijn er mogelijkheden om ’s avonds een restaurantje te zoeken. In Antwerpen en Baarle-Hertog-Nassau zijn er veel mogelijkheden om een leuke eetgelegenheid te vinden in alle prijscategoriën, in Zonhoven is "een gezellig cafetaria met een waaier van dranken en kleine gerechten". In Leende zijn geen eetvoorzieningen op de camping.

Omdat het een echte kampeertrektocht is neem je je eigen spullen mee op de fiets. Er is geen volgwagen.
Het is handig als je een beetje gereedschap bij hebt en een lekke band kan vervangen.

Route
De route gaat hoofdzakelijk over vlakke geasfalteerde wegen welke in goede staat zijn. Soms worden er stukken over onverharde wegen gefietst. Met een normale toerfiets met enkele versnellingen kan je meedoen.

Woensdag 16 mei – verzamelen op camping De Molen in Antwerpen
We verzamelen vanaf ’s namiddags op camping De Molen in Antwerpen . Deze is vlot bereikbaar vanaf het treinstation van Antwerpen-Centraal. In de omgeving is er voldoende plaats om je auto te parkeren. De camping ligt dicht bij het centrum dus zijn er voldoende mogelijkheden om boodschappen te doen, een terrasje te doen (we rekenen op goed weer) of een restaurantje te zoeken.

Camping De Molen
Thonetlaan - 2050 Antwerpen
Tel. +32 (0)3 219 81 79
Fax +32 (0)3 220 86 77
Er is geen website, wel een folder (pdf)

Routebeschrijving voor diegenen die per fiets vanaf het Station Antwerpen Centraal komen (plannetje via www.antwerpen.be):
·Verlaat het station
·Volg De Keyserlei (straat met bomen, veel restaurants)
·Volg winkelstraat Meir
·Op einde Meir rechtdoor, volg tramsporen
·Ga rechtdoor, volg tramsporen tot aan de Groenplaats (groot plein, bomen, grote tramhalte)
·Tramsporen gaan linksaf, volg deze niet maar ga rechtdoor via Reyndersstraat en Vlasmarkt
·Op het einde, sla linksaf in Zandstraat
·Volg Zandstraat tot op plein met bomen
·Ga in voetgangerstunnel (gebruik de lift!!)
·Volg voetgangerstunnel
·Uit de voetgangerstunnel
·Sla rechtsaf, volg Thonetlaan
·Camping op rechterkant (camping ligt in de omgeving van het Sint-Annastrand, gekend bij Antwerpenaars)

Donderdag 17 mei – Antwerpen naar Baarle-Hertog-Nassau
We starten om 10 uur. Gelieve hier op tijd te zijn! Degenen die niet op woensdag in Antwerpen raken kunnen donderdagochtend aansluiten. Afhankelijk van het aantal deelnemers zullen we in meerder kleine groepjes fietsen. Je mag je nog steeds kandidaat stellen om een groepje te leiden. Na een fietstocht van 60 à 70 kilometer komen we aan in Baarle-Hertog-Nassau. Hou er rekening mee dat het een feestdag is en dat de supermarkt niet open is. Dat betekent dus dat je woensdagavond al eten voor tot en met het ontbijt van vrijdag bij je moet hebben! De camping ligt op ongeveer 1 kilometer van het centrum, dus je kan ’s avonds altijd een restaurantje zoeken.

Camping De Heimolen
Heimolen 6, 5111 EH Baarle-Nassau
Tel. 013-5079425
Fax 013-5077885
www.deheimolen.nl

Vrijdag 18 mei –Baarle-Hertog-Nassau naar Leende
We starten om 10 uur. ’s Morgens kunnen er boodschappen worden gedaan in Baarle-Hertog-Nassau ofwel onderweg in een ander stadje. Na een fietstocht van 60 à 70 kilometer komen we aan in Leende. Het betreft een natuurcamping welke redelijk afgelegen ligt. Bij goed weer kan je een duik in de grote vijver wagen.

Klein-Frankrijk & Camping De Fuut
Kapelstraat 18-20, Leende
Tel 06 54 286 194
www.tentkamperen.nl

Zaterdag 19 mei –Leende naar Zonhoven

We starten wederom om 10 uur en rijden wederom 60 à 70 kilometer. We komen 's namiddags ook weer langs een winkel.

Camping Holsteenbron
Hengelhoefseweg 9
3520 Zonhoven
Tel. +32 11 81 71 40
Fax. +32 11 44 17 89
www.holsteenbron.be

Zondag 20 mei –Zonhoven naar Hasselt/Maastricht
We starten om 10 uur. Degenen die naar een Belgisch treinstation willen fietsen kunnen aansluiten bij de groep die naar Hasselt gaat. Wanneer je liever een trein zoekt op Nederlands grondgebied, dan fiets je mee met de groep naar Maastricht. Voor degenen met haast is er een erg efficiente en route langs het Albertkanaal beschikbaar, waarmee je vóór 1300 uur al in Maastricht kunt zijn. De groep die meer tijd heeft zal een nog meer pittoreske route door de Haspengouwse streek volgen. De planning is dat deze groep roind 1500 uur in Maastricht aankomt. Het kan natuurlijk ook zijn dat er nog meer groepen komen, maar dat zien we dan wel.

Treinen vanaf Maastricht
Er rijden tegenwoordig twee keer per uur, op .23 en .53, intercities richting noorden. In elke trein kunnen ongeveer een tiental fietsen. De treinen staan ongeveer een kwartier van tevoren op het perron klaar voor vertrek.

Kosten
De kosten voor de camping worden gedeeld, dwz de leiders verzamelen het geld bij de deelnemers en rekenen daarmee af. Reken op ongeveer een vijf à tien euro campinggeld per overnachting. Je betaalt zelf je eten en drinken onderweg (supermarkt, restaurant, terras,...).

Tot binnenkort!

Dan en Leon

Zie voor meer informatie het forum.
Contactpersoon : Dan Celis
Locatie : afwisselend in Nederland en België Je betaalt alleen de kosten die je maakt tijdens deze trektocht (campings, eten, drinken, etc.)

Laadtijd: