AGPS werkt weer: Testdrive Nokia Maps

Categorie: Mobiel
tags: 68

Nadat mijn telefoon in reparatie is geweest moest ik helaas wat instellingen opnieuw instellen. Zo ook de verbindingen met internet. KPN is daar niet heel duidelijk in. Er worden via de sim kaart 3 verbindingen aangemaakt. Maar via SMS krijg je ook nog wat instellingen door. Heel handig allemaal, vooral al die dubbele verbindingen die je dan krijgt.

Belangrijker is dat er een 'Mobiele StartSite' verbinding is en een 'KPN Internet'. De eerste gaat in feite direct naar de mobiele portal van KPN en loopt via een proxy(!!!). Die wil je dus niet gebruiken. Maar anderzijds, de verbinding 'KPN Internet' krijg je niet aangeboden als je telefoon voor het eerst op het netwerk van KPN komt. Kom het voor de rest ook eigenlijk nergens tegen in de documentatie.

Maar ik had dus een probleempje. Ik had wat instellingen doorgevoerd en de upgrade van Nokia Maps uitgevoerd. Dus ik die software weer aanzetten. En geen fix krijgen... Bekend probleem uit de oude firmware, daarvoor heeft Nokia Assisted GPS ingeschakeld. Die stond echter al aan. Toch werkte het niet. Wel kreeg ik een wazige melding over teveel verbindingen.

Nadat ik hier wat langer over nadacht ging gelukkig het licht schijnen. Ik had in mijn instellingen van de telefoon voor de AGPS server verbinding een andere verbinding geselecteerd dan ik in Nokia Maps had gekozen voor het ophalen van de kaarten.

 

Doordat de verbinding voor het ophalen van de kaarten later wordt gestart, wordt de eerste, voor de AGPS (na goedkeuring van de gebruiker) afgesloten. En daarmee komt de AGPS positionering nooit tot stand. Dan is het wachten tot de normale GPS een fix heeft. En het is algemeen bekend dat dit op de N95 eventjes duurt.

Laadtijd: