KPN start met tv op de mobiel

Categorie: Mobiel
tags: 28

Vanaf vandaag kunnen klanten van KPN met een Surf&Mail Totaal-abonnement van KPN tv kijken op de mobiel. KPN biedt hiermee aan consumenten televisie kijken op de mobiel via umts - 24 uur per dag, 7 dagen per week. Klanten betalen tot eind 2007 niets extra’s bovenop hun bestaande abonnement. Het basispakket van MobielTV, zoals de add-on service gaat heten, biedt 11 televisiezenders: Nederland 1, 2 en 3, RTL 4, RTL 7/Z, SBS6, TMF, Eurosport, CNN, Cartoon Network en Discovery Channel.

Mijn eerste reactie is behoorlijk positief. Er moet nog zeker wat aan verbeteren, maar voor een eerste versie vind ik dit niet verkeerd. Belangrijkste verbetering is de kwaliteit en grootte van het beeld. Het is op een mogelijk het beeld te draaien. Dit kan nog niet automatisch gekoppeld aan het slider, maar dat staat in de disclaimer van het product. Je kunt via een klik op de actieknop de boel alsnog draaien. Meer dan acceptabel. Helaas is het beeld niet groot genoeg. Een behoorlijke zwarte balk blijft boven en onder het beeld achter.

KPN heeft ervoor gekozen om een speciaal stuk software te maken waarmee de tv zenders beschikbaar zijn. Als je via de mobiele portal naar een zender gaat, wat overigens dus gewoon kan, dan wordt RealPlayer geladen. Daarna wordt de gebruiker geconfronteerd met een foutmelding. Het is even rondkijken voor je doorhebt dat er een speciaal stuk software nodig is dat je ergens kunt ophalen op de mobiele portal. Maar nadat deze eindelijk is geïnstalleerd ziet het er allemaal erg netjes uit.

Ik ga hier dus zeker wat mee spelen. De proef duurt tot het einde van het jaar. Tot die tijd zijn er geen kosten aan verbonden. Met uitzondering natuurlijk van je datakosten, maar die zijn een kleine 10 euro met het fantastische KPN Surf&Mail Totaal.

Gebruik MobielTV
MobielTV werkt op alle umts-toestellen. Klanten hebben alleen een KPN Surf&Mail Totaal abonnement nodig. Met dit abonnement kunnen gebruikers naast onbeperkt surfen en mailen op hun mobiel, gratis tv kijken. De extra applicatie is vooralsnog alleen te gebruiken op de N95, N73 en E61. MobielTV is alleen te ontvangen in Nederland.

Trackbacks

  1. Op 03-10-’07 15:38 stuurde Pocketinfo forum de trackback KPN introduceert MobielTV:
Laadtijd: