Palringo

Categorie: Mobiel
tags: 153

Met de groei van de mobiele markt en het mobiele internet groeit ook het aantal leuke programma's die verplaatsen van de pc naar de mobiel. Een platvorm dat zich hier uitermate goed voor leent is Symbian. Een van die leuke programma's is Palringo. Palringo is een IM programma dat zich onderscheid van andere programma's als Fring of S60 Live Messenger (verkrijgbaar via Download!). Om in de markt van IM toch te overleven moet je met iets bijzonders komen. En dat doet Palringo.

Palringo onderscheid zich met twee functies die ontbreken bij de meeste aanbieders. De eerste is offline berichten. Het is mogelijk om een bericht te sturen aan een contact welke op dat moment niet online is. Deze functie, die binnen IM is ontstaan bij ICQ en later is overgenomen door andere protocollen zoals o.a. Microsoft Live Messenger kan heel handig zijn. Je kunt snel een berichtje of gesproken bericht achterlaten bij je contacten. Want daarmee is gelijk de tweede interessante functie benoemd: gesproken IM. Met de functie 'Push to talk' kun je korte berichten opnemen en versturen naar je contacten. Het mooie is, dat dit onafhankelijk is van het protocol dat wordt gebruikt. De berichten worden namelijk door Palringo ergens op internet gezet en de ontvanger krijgt een link om deze te beluisteren.

Palringo
Palringo
 

Al met al is Palringo een leuke IM client. De interfase is behoorlijk gelikt met twee schermen voor de meeste activiteiten. In het eerste scherm wordt een overzicht van je activeiten getoond, in het tweede scherm staan je contacten. Het programma kan lekker in de achtergrond draaien en brengt je met een geluidssignaal op de hoogte als er een activeit plaatsvindt.
Grootste gemis van het programma is toch mogelijkheid om je conctacten te bellen via het IM protocol. Een mogelijkheid die door steeds meer IM diensten wordt aangeboden en die ook wordt ondersteund door Fring.

Ophalen van de software kan via de website van Palringo. Palringo ondersteund de volgende protocollen: ICQ, AIM, MSN, Yahoo, Gadu-Gadu en Jabber/Google Talk.

Laadtijd: