Nokia Internet Radio

Categorie: Mobiel
tags: 103

Via Nokia Betalabs bereikt mij het nieuws dat Nokia weer een nieuwe tool heeft gelanceerd in de mediasectie: Nokia Internet Radio. Dit programma is beschikbaar voor de (8GB), N82 en N91. Het voorziet in een streaming oplossing voor het beluisteren van radio via internet. Let dus op, je maakt gebruik van je mobiele verbinding met internet. Controleer dus goed of je hiervoor bent afgedekt. Anders kunnen de kosten wel eens behoorlijk oplopen.

De interfase van Nokia Internet Radio is eenvoudig en duidelijk. Als je het voor het eerst start zijn er drie opties: Favorits, Station directory en Search. Nadat je voor het eerst een station hebt beluisterd komt hier ook Last played station bij. Met Station directory kun je eenvoudig op zoek naar bekende stations. Deze zijn bevoorbeeld via Browse by Country snel op land terug te zoeken. Voor Nederland levert dit een respectabele lijst van 39 stations op. Let wel, dit bevat geen reguliere radiostations die ook via internet uitzoeken. Voor 3FM of R538 zul je toch netjes via de ether moeten luisteren.

Leuk

Nadat je een keuze hebt gemaakt voor een station is het even een paar seconde wachten, afhankelijk van je internetverbinding. De stream wordt gebufferd waarna de muziek begint. Allemaal erg intuatief.
Als een station eenmaal afspeelt kun je via een klein I-icoon (druk naar beneden met de joystick) meer informatie over het station opvragen. Je krijg zo in verschillende tabs informatie te zien. Denk aan de beschrijving van het station en het genre. Maar ook welke muziek je zojuist hebt gehoord. De historie gaat zover als wat je in de huidige 'sessie' hebt beluisterd.

Jammer

Grootste nadeel dat ik op dit moment kan bedenken is het ontbreken van een betere integratie met de N95. Dit toestel is voorzien van 'mediaknoppen' voor o.a. het starten en stoppen van muziek. Deze zijn helaas niet gekoppeld met de applicatie. Je moet dus je muziek bedienen met de joystick.

Downloaden kan via de Nokia site of voor de N95 classic direct via onderstaande code:

Update #1:
Link op het image. Maakt downloaden via een mobiel een stuk makkelijker ;-)

Laadtijd: