Geotag je foto's direct vanaf je N95 met Nokia Location Tagger

Categorie: Mobiel
tags: 22

Via de twitter stream van Evert Jan van Onbezet.nl kom ik net achter een leuke nieuwe applicatie voor de : Nokia Location Tagger. Deze toevoeging maakt het mogelijk om je foto's te taggen. Het leuke hiervan is dat je in de eigenschappen van de foto opslaat waar deze op deze aarde is genomen op basis van GPS gegevens. Dit was in het verleden al mogelijk met een andere applicatie, Shozu, maar deze heeft nooit echt optimaal gewerkt met de N95. Pas na het uitbrengen van de laatste firmware voor de N95 en het uitschakelen van de geautomatiseerde upload is dit programma een beetje te gebruiken.

Het komt mij erg goed uit dat Nokia juist nu komt met deze software, zelfs als beta. Ik heb net gisteren een testje gedaan met GPS tracking en uploading naar flickr door Shozu. Het resultaat is te zien op flickr.

Het tracken van de foto's werkte heel goed. Eigenlijk gelijk al. Dit laatste was denk ik zo omdat ik op dat moment mijn fietstochtje aan het tracken was met Nokia Sports Tracker. Wat minder goed ging was de batterij van mijn N95. Een minuut of 45 later stopte mijn telefoon met werken. De batterij was geheel uitgeput.

Maar nu is er dus Nokia Location Tagger. Als ik het artikel van Evert Jan en de aankondiging bij Nokia Beta Labsmag geloven is het op dit moment nog een losse applicatie, maar is het de bedoeling dat dit uiteindelijk onderdeel wordt van de camera. Dat zou heel goed nieuws zijn.

Just to give you a little bit of background, location tagging is planned to be a seamlessly integrated part of Nokia experience. Before we reach that point, we decided to release a standalone application to give you a sneak preview.
Nokia Beta Labs

Met Nokia Location Tagger draaiend op de achtergrond start je de camera. Met behulp van een klein icoontje zie je of er wel of geen GPS fix is. Zie de middelste afbeelding hierboven. Als dat zo is, kun je je foto's schieten en worden de GPS gegevens met behulp van een EXIF header toegevoegd aan de foto. En deze gegevens kunnen vervolgens door een dienst als flickr of picasa(web) worden uitgelezen.

Zelf proberen?

Ik ben er nog niet aan toe gekomen zo aan het eind van deze dag. Volgens de instructies van Nokia Location Tagger heb je niet alleen deze applicatie nodig, maar ook Nokia Share Online 3.0. Deze laatste is niet helemaal mijn favoriet aangezien je hiermee, in tegenstelling tot Shozu, je foto's niet direct kunt uploaden naar picasaweb. Ik ga dus nog proberen of dit wel nodig is.

Download Nokia Location Tagger op de speciale site of gebruik de directe link:

Nokia Location Tagger

En voor de volledigheid ook de link naar Nokia Share Online met de directe download:

Nokia Share 3.0 beta voor N95

Reacties

  1. Arjan de Goffau Op 04-02-’08 12:42 schreef Arjan de Goffau
  2. localhost Op 07-02-’08 11:11 schreef localhost
  3. Tom Op 16-03-’08 14:07 schreef Tom
  4. localhost Op 18-03-’08 16:26 schreef localhost
Laadtijd: