VMWare image van ext3 naar NTFS

Categorie: Coding and stuff, Linux
tags: 20

Nu ik sinds een paar dagen Linux Mint aan het proberen ben, wil ik ook mijn VMWare images iets anders inzetten. Een van de aanpassingen is de images niet op mijn laptop te bewaren, maar op mijn externe schijf. Helaas ging dat niet zomaar.

VMware Workstation unrecoverable error: (vcpu-0)
Failed to allocate page for guest RAM!
A log file is available in "/media/sda5/vmware/WinXP/vmware.log". A core file is available in "/media/sda5/vmware/WinXP/core". Please request support and include the contents of the log file and core file.
To collect data to submit to VMware support, select Help > About and click "Collect Support Data". You can also run the "vm-support" script in the Workstation folder directly.
We will respond on the basis of your support entitlement. 

Na enig rondzwerven ben ik gelukkig tot een oplossing gekomen. Het betreft een kleine toevoeging aan het .vmx bestand van je image:

mainMem.useNamedFile=FALSE

Laadtijd: