Fring 3.30: File transfer

Categorie: Mobiel
tags: 11

Goed nieuws van fring deze week. Hun S60 IM client heeft een update ondergaan. En deze update gaat gepaard met een interessante functionaliteit: File transfer. Het is vanaf nu mogelijk om van (of naar) je mobiel via Fring bestanden te sturen naar je IM contacten. De functie is op dit moment nog alleen beschikbaar voor S60 toestellen, maar gezien eerdere ontwikkelingen van Fring is het aannemelijk dat andere platformen binnenkort ook in aanmerking komen voor deze update.

File transferHet verzenden van bestanden is erg eenvoudig. Kies met de linker actieknop voor 'Send file'. Je krijgt direct een keuze van typen. Dit heeft als groot voordeel dat je direct wordt geleid naar de juiste bestanden. In het voorbeeld is de keuze afbeeldingen. De afbeeldingen op de telefoon worden getoond. Na het kiezen van een afbeelding wordt het verzenden gestart. Afhankelijk van de instellingen van de ontvanger zal het verzenden direct starten of pas als de ontvanger hiermee akkoord gaat. Dit werkt dus hetzelfde als wanneer je dit uit bijvoorbeeld msn messenger doet.

Wat nog meer

Deze release biedt naast bovengenoemde ook nog een paar andere aanpassingen. Zo is het chatscherm verbeterd.

Het is nu een stuk overzichtelijker geworden. En gebruiksvriendelijker! Eigenlijk begint een grote verbetering al een scherm eerder. In het overzicht van online contacten kun je nu een contact aanklikken zonder gelijk een voip-gesprek te starten. Dit was in vorige versies de standaard actie. In deze versie is de standaard actie het chatscherm openen. Van daaruit kun je via opties altijd nog een voip-gesprek. Vanuit het overzicht kan het ook nog steeds, maar dan via opties.

Andere aanpassingen in deze versie zijn meertaligheid en bugfixes. Naast de standaard Engelse interface is het ook mogelijk te kiezen voor Russisch, Italiaans, Duits, Chinees, Frans en Spaans.

Hebben?

Tijd om fring op je mobiel te installeren. Het is een gratis programma, geen adware in verwerkt. Enige kosten die zult maken zijn de kosten voor mobiel dataverkeer. Gelukkig is dat goed af te kopen. Downloaden gaat via een sms. Ga hiervoor naar de downloadpagina van fring.

Laadtijd: