Navigatietest: TomTom, Garmin, Nokia en Sygic

Categorie: Mobiel
tags: 279

Deel 2 - Deel 3

Garmin logo
Nokia Maps logo
Sygic logo
TomTom logo

Navigatie is booming. TomTom doet goede zaken en blijft druk met het ontwikkelen van nieuwe producten met HD traffic als belangrijkste nieuwtje van de laatste tijd. Als gebruiker van beide ben ik zeer tevreden over de producten en kijk ik niet veel verder dan mijn neus lang is. Tot nu toe.

Het wordt tijd om eens een vergelijkend waren onderzoek te houden naar navigatieoplossingen. Met internet als goede vriend ben ik eens gaan rondkijken naar alternatieven voor TomTom Navigator 6. Belangrijkste motivatie is dat TomTom Navigator 6 toch wel oud begint te worden en ik het wat veel geld vind om nieuwe kaarten aan te schaffen voor een product dat nog steeds geen goede ondersteuning heeft voor mijn N95. Ja het draait goed, maar ik moet nog steeds gebruik maken van een externe GPS ontvanger. Dit terwijl ongeveer alle andere navigatie leveranciers (Nokia, Garmin, Sygic, Route66, ...) al wel ondersteuning bieden. Dit lijkt mij dus niet onkunde van TomTom, maar eerder een heel bewuste keuze. Eentje die ik betreur.

Wat ga ik doen?

Via dat leuke internet heb ik de hand weten te leggen op verschillende software versies. Alles natuurlijk enkel voor de evaluatie. Indien je zelf gebruik wilt maken van deze software moet je deze natuurlijk wel aanschaffen. Maar voor een test vind ik dat wat veel gevraagd. Uitzondering zijn natuurlijk TomTom, die heb ik al, en Nokia Maps. De laatste heeft namelijk een goed werkende controle ingebouwd om te zien of je wel gebruik mag maken van de navigatie. Een wonder dat andere softwaremakers dit nog niet op deze manier doen. Kwestie van tijd denk ik.

De komende tijd ga ik dus deze vier routeplanners met elkaar vergelijken. Hierbij probeer ik de nadruk te leggen op de programma's voor het gebruik op een mobiel. Mijn mening zal dus weinig van doen hebben op de kant en klare oplossingen zoals die o.a. door TomTom en Garmin worden geboden, maar ook nog door vele andere aanbieders zoals Mio, Sony, Medion en weet ik veel welk ander merk. Dat zijn vast interessante oplossingen, maar niet voor mij. Ik wil juist een oplossing die op de telefoon te gebruiken is. Dus hoe gaan de makers om met het kleine scherm en het ontbreken van een aanraakscherm.

Deel 2 - Deel 3

Trackbacks

  1. Op 22-03-’08 21:09 stuurde 127.0.0.1 de trackback Navigatietest #2: TomTom Navigator 6:
  2. Op 03-07-’08 11:12 stuurde 127.0.0.1 de trackback Navigatietest #3: Garmin XT:

Reacties

  1. Arjan de Goffau Op 14-03-’08 09:14 schreef Arjan de Goffau
  2. localhost Op 14-03-’08 10:57 schreef localhost
  3. claudia Op 20-03-’08 17:02 schreef claudia
  4. localhost Op 22-03-’08 21:11 schreef localhost
Laadtijd: