Firefox 3b en 2 naast elkaar op 1 systeem

Categorie: Mozilla
tags: 39

De ontwikkeling van Firefox 3 gaat hard en nadert het einde. De vierde beta is een week of wat geleden uitgebracht en naar verwachting volgt er nog één beta. Daarna natuurlijk nog iets van twee release candidates. Maar al met al zal er over een maand of twee à drie een nieuwe versie van Firefox uitkomen. Voor 'ons' webontwikkelaars is dit dus het moment om goed te gaan kijken naar de nieuwe browser en websites hierop te gaan testen.

Maar tegelijkertijd wil je natuurlijk niet dat Firefox 3 je bestaande versie 2 in de weg zit. En dat is standaard wel het geval. Wat te doen? Nou simpel, kies portable Firefox 3, de speciale versie die vanaf een USB stick kan worden gebruikt. Plaats deze in een map op je systeem en je kunt Firefox 3 naast Firefox 2 gebruiken.

Update #1:

Naar aanleiding van de tip van Arjan die helaas iets te goed werd weggefilterd door de spambescherming kan ik nu nog een methode noemen. Geek to Live (ook Lifehacker) heeft een aardig artikel hoe je meerdere profielen kunt hebben, één voor elke browserversie. Het mooie van het artikel is hoe er een oplossing wordt geboden voor de nogal storende profile manager waar je anders elke keer tegenaan loopt. Met behulp van een paar extra shortcuts en instellingen daarin kun je met een dubbelklik de gewenste browser met het gewenste profiel starten. Zeer goede tip!

Reacties

  1. Arjan Op 18-03-’08 18:21 schreef Arjan
  2. localhost Op 19-03-’08 09:25 schreef localhost
Laadtijd: