Shozu ondersteund Ovi

Categorie: Mobiel
tags: 24

Goed nieuws voor de Nokia fans onder ons. Shozu heeft nu ook ondersteuning voor de fotodienst van Nokia; Share on Ovi. Op deze site kun je je foto's plaatsen, markeren met tags en plaatsen op de kaart. Andere bezoekers kunnen vervolgens weer reageren op de foto's. Een beetje Flickr.

Waarom is dit dan goed nieuws?  Ten eerste omdat de dienst Ovi een initiatief is van Nokia. En dat werkt natuurlijk goed samen met de fotosoftware van Nokia, Nokia Share 3.0. Welke weer waardeloos is en niet te verwijderen zonder een harde reset van je telefoon.

Maar wat wel goed is, is dat de dienst Ovi veel completer is voor wat je ervoor betaalt dan Flickr. De dienst is namelijk gratis, biedt een enorme hoeveelheid schijfruimte en ook nog video. Zaken die bij Flickr pas aan bod komen als de porto wordt getrokken.

En om het geheel weer terug te brengen bij Shozu. Deze software, in het verleden gewraakt door N95 gebruikers, maar tegenwoordig zeer gewaardeerd heeft nu eindelijk echte ondersteuning voor Ovi. Het is dus niet meer nodig via e-mail de boel te verzenden waarbij de foto's genadeloos werden gecomprimeerd. Je kunt nu direct naar het album naar keuze uploaden via Shozu. Eventueel zelfs volledig automatisch na het maken van een foto.

Indien je reeds Shozu 4 hebt geïnstalleerd, dan kun via de website van Shozu je koppeling met Ovi maken. Anders wordt het tijd voor een installatie van Shozu.

Laadtijd: