Nokia Chat beta

Categorie: Mobiel
tags: 10

De markt voor GPS ondersteunde gadgets en bijbehorende software zit nog steeds in de lift. Het begon eigenlijk met het taggen van foto's. Niets is leuker als een foto maken van bijvoorbeeld een mooi gebouw en dit gelijk kunnen voorzien van een locatietag. Je plaatst je foto op Ovi, flickr of een andere fotosite en de bezoeker kan direct zien waar deze foto is gemaakt. Met dank natuurlijk aan Google Maps.

Nu telefoons met (A)GPS gemeengoed worden is het tijd voor nog mee integratie van software en GPS. Een nieuw voorbeeld is Nokia Chat.

Dit Chatprogramma, met naast de mogelijkheid vast te leggen waar je bent, biedt voor de rest niet zoveel. Het is niets vergeleken met applicaties als fring waarmee je ook bestanden kunt versturen en over VOIP kunt bellen. Maar wat niet is kan nog komen.

Om alvast kennis te maken met Nokia Chat hebben de makers van Betalabs een leuk filmpje in elkaar gezet. Het filmpje wordt vanzelfsprekend aangeboden via Ovi en niet via een veel populairder medium als Youtube ;-)

Nokia Chat beta is te downloaden via betalabs. Het werkt natuurlijk het beste als je een Nokia toestel hebt met GPS, maar AGPS doet het werk goed genoeg.

Reacties

  1. Hans Op 28-07-’08 10:32 schreef Hans
  2. Jarno Op 28-07-’08 10:47 schreef Jarno
Laadtijd: