Nokia 6300 en Nokia Carkit 610

Categorie: Mobiel
tags: 84

Mijn lief heeft een nieuwe telefoon: de Nokia 6300. Mooi toestel. Duidelijk andere kwaliteit van bouwen vergeleken met mijn N95. Of beter nog, de 6300 voelt wel aan als iets kwalitatiefs. Net als de N95 8GB trouwens, maar die kwam veel later op de markt.

Anyways, na veel problemen eerder al met telefoons (6680 en een 6230i) om de carkit en de telefoon met elkaar te laten communiceren was het vandaag tijd voor de carkit 610 en de 6300. De Nokia 6300 ondersteund Remote Sim toegang, dus het zou moeten werken. Dat klopt, het syncen ging als een zonnetje. Toen nog de contacten downloaden. Bij de laatst 6230i die we probeerden is dat niet gelukt. De eerste trouwens wel. Na veel zoeken kwam ik op Nokia Discussions een heel handige tip tegen.

  • Paar je telefoon met de carkit;
  • Download de contacten niet;
  • Ga in de instellingen naar Gebruikersinstellingen;
  • Kies de juiste gebruiker;
  • Kies de te gebruiken telefoonboeken;
  • Kies enkel het telefoon-telefoonboek;
  • Download de contacten.
En werken!
Laadtijd: