Herinstallatie N95

Categorie: Mobiel
tags: 24

Als je zoals ik vaak programma's uitprobeert op je telefoon, dan leidt dat ertoe dat deze aardig vervuilt raakt. Ik stoorde me hier al een tijdje aan, want het komt de performance en stabiliteit van je Nokia N95 niet ten goede. Door o.a. het testen van de beta van Sygic McGuider, MSN Messenger voor S60 en het minder gewenste Nokia Share 3.0 was mijn telefoon de laatste tijd niet echt lekker meer. Om nog maar niet te spreken over beta versies van allerlei andere software.

Dus het werd eens tijd voor een opschoning. Om er lekker zeker van te zijn dat alles leeg was heb ik de geheugenkaart geheel leeggetrokken en heb ik de telefoon opnieuw voorzien van de laatste firmware. Door het ontbreken van 'User Data Preservation' blijft geen enkele instelling bewaard. Geen probleem, behalve voor het instellen van het WiFi op mijn werk. Da's een lange, hele lange sleutel.

Maargoed, de firmware staat erop en de telefoon is redelijk schoon. De huidige installatie bevat niet eens meer een IM client, Jaiku, Opera of GMail. Wel de volgende zaken:

TomTom is helaas een oude versie, maar de nieuwste met support voor de N95. Helaas nog steeds geen versie die de interne GPS ondersteund. Maar ik maak gebruik van HD Traffic en ben daar wel erg tevreden over. Maar als Sygic McGuider vergelijkbare verkeersinfo gaan aanbieden weet ik welke software ik hierna ga gebruiken.

Laadtijd: