Nokia N97 definitief tweede kwartaal 2009

Categorie: Mobiel
tags: 17

Als je alle berichten mag geloven wordt de inderdaad in het tweede kwartaal van 2009 op de markt gebracht. Nokia sprak enkele weken geleden al over een release in de eerste helft van 2009. De kenners zeiden toen al dat dit eerder in het tweede dan in het eerste kwartaal zou zijn. De reden was de pas sinds kort beschikbare Nokia 5800. Deze is nog lang niet overal te koop en het is voor Nokia gunstig als dit toestel een tijdje de Nokia markt voor een mobiel met mag bezetten. Als de N97 al vroeg zou worden geïntroduceerd, zou dit de verkoop van de 5800 negatief kunnen beïnvloeden.

Maar nu heeft Nokia het zelf onmogelijk gemaakt om de telefoon voor half maart 2009 op de markt te brengen. Een van de nieuwigheden van de N97 is namelijk het standby scherm. Deze wordt voorzien van en het mooie hiervan is dat deze door gebruikers zelf te ontwikkelen zijn. Dat wil Nokia natuurlijk stimuleren en daarom is er een wedstrijd uitgeschreven. Ontwikkelaars hebben tot 27 februari de tijd om hun widget in te sturen. Op 13 maart wordt vervolgens de winnaar bekend gemaakt. Met andere woorden, de N97 wordt op of rond 13 maart geïntroduceerd.
Laadtijd: