Virtualbox image hergebruiken

Categorie: Linux
tags: 198

Elke keer als ik een export wil maken van een Virtualbox image, ben ik vergeten hoe dat ookalweer gaat. Het is namelijk vervelend omslachtig. Bij VMWare kun je simpelweg een kopie maken van je image en deze toevoegen op een andere pc of installatie. Bij Virtualbox moet je een export maken.

Als je dit eenmaal weet, is het allemaal niet zo erg. Met het volgende commando kun je een export van je vdi bestand maken. Dit is de 'harddisk' waarmee je werkt. Later kun je een nieuwe VBox maken en de harddisk aanwijzen. Je VBox werkt dan weer.

VBoxManage clonevdi  source destination

Bijvoorbeeld:

VBoxManage clonevdi ~/.VirtualBox/VDI/WindowsXP.vdi ~/WindowsXP_Backup.vdi

Let op, je moet dus zowel bij de bron als bij het doel het complete pad opgeven. Als je dit niet doet, werkt het niet.

Reacties

  1. Evert Jan Op 11-03-’09 23:32 schreef Evert Jan
  2. Jarno Op 12-03-’09 09:44 schreef Jarno
Laadtijd: