OfficeReader: Open Document bestanden op je mobiel

Categorie: Mobiel
tags: 38

Door de opkomst van Open Source (OS) en specifiek de ISO certificering van (ODF) is het steeds gebruikelijker om bestanden in ODF te versturen. Deze bestanden worden in de regel gemaakt met behulp van OpenOffice.org en hebben extensies zoals bijvoorbeeld .odt of .odp.

Zeker bij ons op kantoor is het gebruik van ODF meer standaard dan uitzondering. Binnen de Open Source hoek maakt iedereen gebruik van 8.04, 8.10 of 9.04. Open Office is dus standaard beschikbaar. Zo wou het dat ik vandaag een e-mail ontving met een bijlage in ODF op mijn mobiel. Probleem...

Mijn Nokia N95 is in staat vele formaten 'out-of-the-box' te openen. MS Office bestanden, PDF en zip-bestanden zijn geen probleem. Maar een ODF is wat anders. Hier is mijn Nokia nog niet op voorbereid. Maar met de komst van gelukkig wel.

Het programma is gratis te downloaden en, beter nog, OS. Met het programma is het mogelijk standaard ODF bestanden te openen. Er is aardige ondersteuning voor opmaak, al is dat op een klein scherm altijd wat lastig. Het programma lijkt echter niet goed overweg te kunnen met een .odt (tekst) met daarin een .ods (spreadsheet) bestand. Maar wat niet is kan nog komen.

Laadtijd: