Opera Mini 5 beta beschikbaar

Categorie: Mobiel
tags: 29

Opera, ook wel bekend als de alternatieve browser voor Windows, Mac en Linux, heeft een nieuwe versie van haar mobiele browser Opera Mini vrijgegeven. Opera Mini is hiermee aangekomen bij versie 5. Daar waar het Opera niet echt lukt op op de pc marktaandeel te behalen is het op de mobiele markt een ander verhaal. Daar is Opera een groot succes. Zeker de Opera Mini variant doet het goed. Opera Mini maakt gebruik van een speciale 'proxy' van Opera. Deze zorgt ervoor dat pagina's worden verkleind voordat ze naar je mobiel worden verstuurd. Je haalt dus daadwerkelijk een lichtere pagina binnen met reeds verkleinde afbeeldingen. Het gevolg is dat sites sneller en vaak mooier worden weergegeven.

In het onderstaande filmpje krijg je een mooie idee van wat de nieuwe versie te bieden heeft.

QR code Opera Mini 5 downloadEn dan wordt het tijd om het zelf te proberen. Het meest eenvoudige kan dit door met je mobiel te gaan naar http://m.opera.com/next. Daar krijg je automagisch de juiste versie voor je mobiel aangeboden.

Laadtijd: