N97 automatisch backuppen

Categorie: Mobiel
tags: 149

Backups maken is van groot belang. Grootste risicofactor bij het maken van backups is de mens. Zoals iedereen weet is het haast geen doen om netjes elke week een te maken. Het is daarom verstandig dit proces te automatiseren. En dat kan direct vanaf je .

Benodigdheden

Met behulp van Nokia PC Suite of Ovi Suite is het goed te doen om regelmatig een backup te maken. Maar het wordt pas interessant als je dit direct vanaf de telefoon kunt doen op vooraf bepaalde momenten. Om dit te kunnen is het wel noodzakelijk om een geheugenkaart te plaatsen in je N97. Nu weet je gelijk waarom je de enorme 32GB aan geheugen toch nog kunt uitbreiden met een 16GB microSD-kaartje (of 32GB zodra deze op de markt komt).

Instellen

Ga naar je menu, (Toepassingen), Kantoor, Bestandsbeheer. Kies hierbinnen voor Back-up.

Kies nu de interval voor je backup. Je kunt kiezen voor dagelijks of wekelijks. Dagelijks vind ik persoonlijk wel erg vaak, dus ik ga voor wekelijks. Selecteer op het volgende scherm op welke dag van de week je de backup wilt uitvoeren. En als laatste kies het tijdstip.

Verlaat vervolgens via Terug de backup. Of kies via Opties voor het nu maken van een backup.

Dat is het. Je N97 maakt nu elke week op het ingesteld tijdstip zelf een backup naar de geheugenkaart.

Laadtijd: