Geheugenoptimalisatie voor N97

Categorie: Mobiel
tags: 757

Om weer wat extra RAM geheugen vrij te krijgen op de heeft Nokia een nieuw stukje software vrijgegeven. De is verkrijgbaar via de 'Software Updates' van je toestel. Nokia had natuurlijk in eerste instantie al meer geheugen op het toestel moeten prikken. Helaas bedachten ze dat pas bij het uitbrengen van de Nokia N97 mini...

Wat levert het op? Een 4 tot 5 MB extra vrij op je C-schijf.

Installatie

Open je menu, Toepassingen, SW-update. Zodra deze de nieuwste toevoegingen heeft binnengehaald zul je daar de optie Reorganisor van geheugen 1.0 vinden.

Iemand heeft duidelijk te letterlijk lopen vertalen...
Installeer deze.

Als de installatie is afgelopen zul je zien dat er in Toepassingen een nieuw programma is toegevoegd. Aangezien ik natuurlijk wil weten wat het me oplevert, heb ik voor en na de installatie een screenshot van Bestandsbeheer gemaakt. Voor de installatie:

Vervolgens heb ik Reorganisor aan het werk gezet. Na afloop was het resultaat:

Het resultaat is dus een paar MB extra vrije ruimte. Goed dat Nokia haar best doet meer geheugen vrij te krijgen voor actieve applicaties. Maar dat neemt niet weg dat ze, zoals ik al aangaf, in eerste instantie gewoon meer geheugen hadden moeten plaatsen. Dan waren al deze kunstgrepen totaal niet nodig geweest.

Laadtijd: