Gratis navigatie voor Nokia gebruikers

Categorie: Mobiel
tags: 281

Vorige week berichte ik over de 'countdown tot?' die toen bijna afliep. De countdown was niet tot het lanceren van een nieuwe versie van de Ovi Store, maar van iets veel groters. Nokia heeft namelijk per direct haar navigatiesoftware Ovi Maps gratis gemaakt voor een deel van hun smartphones: Nokia X6, Nokia N97 mini, E72, E55, E52, Nokia 6730 classic, Nokia 6710 Navigator, Nokia 5800 Xpressmusic, Nokia 5800 Navigation Edition, Nokia 5230.

De lijst zal nog verder groeien, al laat Nokia weinig los over hoe ver deze nog zal groeien. Er zijn eigenlijk twee toestellen die ontbreken in de lijst: de Nokia N97 en de Nokia N900. Vooral het ontbreken van de N97 viel vorige week op, want de N97 mini werd bij lancering wel ondersteund. Al snel na de introductie van de gratis navigatie werd er gesproken over een noodzakelijke firmware update voor de N97. Dat werd al snel omgezet in de aanstaande firmware update, versie 21.x.045.

Dit blijkt niet het geval. Blijkbaar heeft Nokia stappen ondernomen om de al maanden geleden uitgebrachte firmware versie 20.x.x beter beschikbaar te krijgen. En eergisteren was het zover, Ovi Maps 3.3 werd via de 'Software Update' vrijgegeven voor de N97. Hiermee worden de belangrijkste Nokia toestellen van dit moment ondersteund.

Voor N97 is de download verkrijgbaar via de ingebouwde "Software-update". De overige gebruikers kunnen de software ophalen via maps.nokia.com.

Laadtijd: