Gravity met Foursquare ondersteuning (update)

Categorie: Mobiel
tags: 718

Update #1: Uit onderstaande tekst blijkt niet duidelijk dat de ondersteuning voor Foursquare nog niet in de 'final' versie van Gravity zit. Gravity met Foursquare ondersteuning is te downloaden via: http://mobileways.de/latest/gravity-alpha.sisx

is hip. Vertellen wat je nu, daarnet of zo meteen aan het doen bent heeft zich in 2009 helemaal bewezen. Niet alleen de 'early adopters' zitten op diensten als , de massa zit er nu ook. Of dat goed is laat ik in het midden.

We kunnen echter meer. Veel meer. Een van de hippe dingen die we nu kunnen is vertellen waar we wat aan het doen zijn. De belangrijkste speler hierbij lijkt Foursquare. De dienst Twitter biedt ook al enige tijd , maar dat is nog niet zover ingeburgerd. Jaiku, die dienst die door is gekocht en vakkundig gesloopt, bied geo-tagging overigens al jaren. Niets nieuws onder de zon. Alleen het is nu ineens hip.

Google is zelfs, ondanks het verhaal rond Jaiku, zelf ook heel druk bezig met geo-tagging. Eerst was er , nu is er . Beide werken bovenop Google Mobile Maps.

Gravity?

Indien je een Nokia hebt en nog geen benul hebt wat Gravity is, dan kan het niet anders dan dan je geen gebruik maakt van Twitter, StatusNet (laconica/identica), Facebook, Google Reader of ....Foursquare. Dit €9,95 kostende programma is elke cent waard. Absoluut, 100%.

Gravity wordt door vriend en vijand geroemd om z'n gebruiksvriendelijkheid en vooral de zeer gelikte UI. Daar waar Nokia vaak wordt bekritiseerd om de niet al te hippe UI laat onwikkelaar Jan Ole Suhr zien dat dit niet perse zo hoeft te zijn. Menig programma kan hier nog een goed voorbeeld aan nemen, niet alleen programma's voor Nokia's.

Foursquare api

Om een programma (op je telefoon) te laten werken met een dienst als Foursquare, is het van belang dat de betreffende dienst een api aanbiedt. Foursquare doet dat al lange tijd, maar pas sinds halverwege november vorige jaar is deze api vrij toegankelijk gemaakt. Sindsdien is het wachten op een ontwikkelaar om dit om te vormen tot een Nokia oplossing.

Hoe werkt het

Na het invoeren van je gebruikersgegevens komt er in het hoofdscherm een extra account beschikbaar. In dit geval zijn er drie accounts actief: Twitter, Laconica en Foursquare.

Vanuit het Foursquare account is te zien waar je contacten zich de laatste tijd bevinden, gesorteerd op laatste checkin. Vandaar is het mogelijk om zelf aan te geven waar je bent. Gelukkig hoef je dit niet telkens in te type. Gravity zoekt op basis van je GPS locatie de 'venues' in je omgeving. Je kiest degene waar je (bijna) bent en doet een checkin.

Een minuutje later zal je Twitter timeline, indien gekoppeld aan Foursquare, ook je checkin melden. De GEO markering geeft aan dat de locatie begind is voor Gravity. Het is ook mogelijk de positie te tonen. Hiervoor maakt Gravity gebruik van Google Maps.

In bewegend beeld

Een paar screenshots zegt natuurlijk nog niet alles. RIcky Cadden geeft een videodemonstratie van Foursquare in Gravity.

Reacties

  1. Naam Op 26-05-’10 14:42 schreef Naam
  2. Jarno Op 26-05-’10 14:46 schreef Jarno
  3. Tanja Staal Op 17-08-’11 18:42 schreef Tanja Staal
  4. Jarno Op 17-08-’11 20:33 schreef Jarno
  5. Tanja Staal Op 17-08-’11 20:36 schreef Tanja Staal
  6. Jarno Op 17-08-’11 22:52 schreef Jarno
Laadtijd: