Viewranger voor slechts €4,50

Categorie: Fiets, Mobiel
tags: 1792

Schreef ik laatst nog dat verkrijgbaar is voor £15.00, je kunt het nu ook al krijgen voor €4,50. In dat geval krijg je wel een iets vereenvoudigde oplossing. Geen 1000 credits om hoge kwaliteit kaarten te downloaden, maar wel een licentie op Viewranger. Met de en integratie kom je al een heel eind.

Dus wil je Viewranger langer dan 15 dagen proberen en voldoen de gratis kaarten, dan wordt het tijd om een bezoekje te brengen aan Viewranger in de Ovi Store.

Reacties

 1. Soraya Op 12-06-’10 12:47 schreef Soraya

  Ik heb dit reeds gedownload. Ik snap er geen bal van. Krijg wel de kaarten maar hoe geef je nu je route aan of waar je graag naar toe wilt rijden. Als iemand me dat kan vertellen ben ik al een stuk geholpen. Eventueel een nederlandstalige gebruiksaanwijzing is ook van harte welkom.

  Alvast hartelijk dank

 2. Jarno Op 14-06-’10 20:54 schreef Jarno

  Ik ga er even vanuit dat je met Viewranger op de fiets aan de gang wilt. In dat geval zou je bijvoorbeeld gebruik kunnen maken van de fietsrouteplanner. Zie bijvoorbeeld (Fietsnavigatie met de N97).

  Als je eenmaal een GPX bestand hebt gemaakt, dan moet je die in de Viewranger map plaatsen op je telefoon. Daarna kun je vanuit Viewranger via Options > Data Manager > Options > Import GPX/LOC doen. Als je een route hebt toegevoegd, kun je deze met Viewranger volgen.

  Viewranger heeft een uitgebreide handleiding online staan, welliswaar alleen in het Engels: (Viewranger User Manual)

  Hopelijk kom je hier verder mee.

 3. erjan Op 06-07-’10 12:43 schreef erjan

  Hallo

  Zit er ook spraakondersteuning op dus als je links moet dat die dat in het nederlands zegt?

  Groetjes

 4. Jarno Op 06-07-’10 13:43 schreef Jarno

  Nee Erjan, geen spraakondersteuning. Het beperkt zich tot een piepje en het bibberen van het toestel. Aangevuld met het eventueel oplichten van het scherm.

 5. erjan Op 06-07-’10 20:24 schreef erjan

  werkt het wel helemaal goed zegmaar als je de bos in gaat dat die de route helemaal goed volgd.en kun je ook als je viewranger aanzet en dat je in de bos rijd dat die de route die je rijd opslaat?

 6. Jarno Op 07-07-’10 08:22 schreef Jarno

  Ja, mijn ervaring onderweg is goed. De kwaliteit van ontvangst zal echter altijd door je telefoon worden bepaald. De N97 staat niet te boek als de beste ontvanger, maar het gaat mij goed af.
  Je kunt altijd de trail downloaden om dat te proberen. Die mag je volgens mij 15 dagen gratis proberen.

  Viewranger kan inderdaad de gereden route opslaan. Hoe dat precies zit kun je eventueel in de (handleiding) nalezen.

 7. erjan Op 10-07-’10 20:03 schreef erjan

  Hallo

  ik heb er wel belangstelling bij maar voor 4.50 euro is dit met nederlands kaart. En hoe wordt de route aangegeven die je moet fietsen is dit erg duidelijke

  Groetjes

 8. Jarno Op 10-07-’10 20:26 schreef Jarno

  Ja, de Open Street Maps beslaan Nederland. De kwaliteit kun je beoordelen op (Open Street Maps)

  Om een idee te krijgen van de navigatie en hoe duidelijk deze is, zou ik je willen wijzen op een ander artikel op deze site: (Fietsnavigatie met de N97)

 9. Erjan Op 11-07-’10 13:41 schreef Erjan

  Maar kun je de route makkelijk volgen op het scherm Of moet je echt zoeken als je een weg in wil

  Groetjees

 10. Jarno Op 11-07-’10 13:44 schreef Jarno

  Ik vind dat je de route goed kunt volgen (los van mijn probleempje gisteren). Je kunt zelf bepalen hoever je de kaart inzoomt. Zie ook weer de link hierboven naar Open Street Maps.

  Waar je wel goed aan moet denken is dat het geen navigatie oplossing is zoals Ovi Maps. Je kunt niet ene eindlocatie instellen en daar via een route naartoe worden geleid. Je moet zelf een route bepalen en deze importeren in Viewranger. Of in Viewranger eerst intekeken en dan volgenn.

 11. erjan Op 11-07-’10 13:56 schreef erjan

  Heeft u de viewranger op ovi nokia gekocht of op de site van viewranger zelf

 12. jarno Op 11-07-’10 17:14 schreef jarno

  Ik heb het via de ovi store gedaan. Toendertijd was alleen via die route de goedkope versie te krijgen. Wellicht dat dit nu ook via viewranger.com kan.

 13. Ruth Op 16-08-’10 09:52 schreef Ruth

  De volgende vraag kwam binnen via e-mail. Voor de volledigheid plaats ik deze hier:

  Hoi Jarno,

  Ik heb je mail adres van een site waar je een review schrijft over viewranger in combinatie met je nokia N97.
  Dit klinkt leuk, echter heb ik nog een paar vraagjes; ik heb de trial gedownload en ben vandaag met de mtb op pad geweest, ik had een gpx file van internet geplukt en deze als track ingevoerd, staat prachtig op het scherm!

  Nu lijkt het me wel wat om viewranger aan te schaffen, echter vraag ik me af wat ik dan het beste kopen kan. Via de ovi store (kost 4,50) of via viewranger zelf?!

  Gaat viewranger altijd op internet om kaarten te downloaden, ongeacht welke versie?! Ik zou het ook graag in het buitenland gaan gebruiken, echter word het dan wel erg duur als dat zo is.

  Een mtb route word als track aangeboden, nu wil ik er graag een route van maken, hoe moet dat?? Ik kan het niet vinden in het programma, en de handleiding helpt me ook niet echt verder?! Heb je die functies ook als je het via ovi maps gebruikt het programma?

  Alvast bedankt voor je antwoorden!

  Groetjes Ruth

 14. Jarno Op 16-08-’10 09:53 schreef Jarno

  En natuurlijk mijn reactie aan Ruth:

  Beste Ruth,

  Je had je vraag ook op de site mogen stellen. Graag zelfs, dan kunnen andere bezoekers de vraag eventueel beantwoorden en het antwoord benutten. Ik ben zo vrij om je vraag en mijn antwoord zometeen op de site te plaatsen. Jouw e-mailadres komt daarbij vanzelfsprekend niet op de site te staan.

  Wat betreft je vragen. Als je in het buitenland gebruik wilt gaan maken van Viewranger, dan zou ik niet voor de €4.50 variant gaan. Die biedt namelijk geen kaartmateriaal aan. Je ‘moet’ dan gebruik maken van online kaarten. Bij de duurdere versie koop je in feite een tegoed voor wat kaarten. Deze kun je eventueel op voorhand downloaden of downloaden zodra je ze nodig hebt. Dit laatste kost natuurlijk altijd dataverkeer wat in het buitenland een duur geintje kan worden.
  Kopen via de Ovi Store of via Viewranger zelf maakt denk ik niet veel uit. Alleen de laatste keer dat ik keer werd de goedkope versie alleen via de Ovi Store aangeboden en de dure alleen via Viewranger.com.

  En je laatste vraag. Ja, je kunt bestaande tracks gebruiken. Zie ook mijn post http://callmelocalhost.com/archive/2010/..
  Je hebt dus een GPX bestand nodig. Deze plaatje je in de Viewranger map op je telefoon. Daarna kun je deze in Viewranger importeren. Importeren kan via ‘Options’, ‘Data manager’, ‘Import / export’, ‘Import GPX / LOC’.

 15. Naam Op 05-04-’11 18:55 schreef Naam

  Ik heb ook de 4,50 versie gekocht en ik heb via email de bevestiging met een code gekregen maar hoe nu verder. Hoe krijg ik Viewranger op mijn telefoon gedownload.

 16. Soraya Op 05-04-’11 21:23 schreef Soraya

  O ik heb het gedownload via ovi van Nokia en toen geinstalleerd. Helaas gebruik ik viewranger niet zoveel, navigatie via de nokia is nu ook gratis dus haha heeeeel mooi.
  Misschien dat je een link bij je mail heb gekregen en dat je via mobiel en code die kan starten en alsnog installeren.

 17. Jarno Op 06-04-’11 08:45 schreef Jarno

  @Naam Waar heb je voor €4.50 gekocht? In de Ovi Store? Dan zou je via de store moeten kunnen downloaden. Mocht je er niet uitkomen, stuur even een mailtje aan Viewranger. Hun support is uitstekend.

 18. karel Op 31-01-’12 15:56 schreef karel

  Werken de kaarten van Oziexplorer ook in viewranger?

 19. Jarno Op 31-01-’12 16:48 schreef Jarno

  Naar mijn weten niet Karel. Het businessmodel van Viewranger is met name de kaartverkoop, dus ik zie ze daar geen ondersteuning voor inbouwen.

 20. karel Op 01-02-’12 14:14 schreef karel

  Bedankt voor je snelle antwoord Jamo.

Laadtijd: