Andere auto

Categorie: Algemeen
tags: 127

In tegenstelling tot vroeger besteed ik niet zoveel aandacht meer aan zaken als auto's op mijn blog. Dat blijft denk ik zo. Toch wilde ik even kwijt dat ik een andere auto krijg. Helaas geen meer. Ik wilde graag een grotere, bij voorkeur station, auto. Als Citroën een C4 station zou bouwen, zou ik direct daarvoor kiezen. Ik ben nog steeds zeer tevreden over mijn huidige auto, maar de beperkte achterbak breekt ons steeds vaker op. Citroën biedt dat alleen een station op de C5. En ondanks dat ik dat een zeer mooie auto vind, is dat een model dat boven budget ligt.

Wel Frans

Ik geef echter nog wel sterk de voorkeur aan Franse auto's. Ik heb wel gekeken naar bijvoorbeeld de Ford Focus, Hyundai I30, Kia Seed en Skoda Octavia, maar die zijn het om verschillende redenen voor mij niet. Wat blijft er dan over? De Megane Estate en de 308SW.

Uiteindelijk heb ik gekozen voor de Renault. Beide auto's zijn zeer compleet voor ongeveer dezelfde consumentenprijs. De leasetarieven zijn echter niet gelijk. Hierbij komt de Renault een stuk beter uit de bus. En aangezien ik de Renault eigenlijk iets leuker vind, gok ik erop dat ik het confort van deze auto niet teveel vind tegenvallen vergeleken met mijn huidige Citroën en de Peugeot. Qua rijgedrag is de Renault in elk geval aangenamer dan de Peugeot. Zeker de motor. De keuze is namelijk gevallen op de nieuwe 1.4TCE motor. Deze benzine motor heeft een speciale turbo waardoor je al bij 2200 toeren maximaal koppel hebt. Bijna vergelijkbaar met een diesel.

En als laatste, het wordt een groene. Ik ben het grijze, de kleur die iedereen momenteel heeft, wel aardig zat. Ik wil liever iets anders. Of het mooi is, is een tweede...

Het is nu alleen nog een tijdje wachten. Ik heb nog geen definitieve datum, maar de dealer had het over een minimale levertijd van 3 maanden. En ook op het forum van Autoweek is 12 tot 14 weken vrij standaard.

Laadtijd: