Nokia app: Trouw

Categorie: Mobiel
tags: 120

Trouw, de verdieping. Het laatste nieuws van Trouw.nl direct op je mobiel.

Download de Trouw WRT of Trouw Java app in de Ovi Store.

Reacties

 1. Karel Op 03-03-’11 23:01 schreef Karel

  De Trouw-app op mijn Nokia N8 doet het niet goed meer: hij laat het nieuws van 7 dagen geleden zien. Waarschijnlijk omdat Trouw de eigen website behoorlijk heeft aangepast. Alleen de opinie-sectie laat nog actuele stukken zien. Wel jammer, want nu NRC de echte artkelen alleen nog maar tegen betaling aanbiedt was dit mijn favoriete kranten-app geworden.

  Valt er wellicht nog wat aan te fixen?

 2. Jarno Op 09-03-’11 13:24 schreef Jarno

  Dank voor de oplettendheid Karel. Ik had al eens gekeken wat ik er aan kan doen, maar nog geen reactie hier gegeven. De fout ontstaat doordat Trouw, erg slordig, de URL’s van de RSS feeds heeft vanderd zonder een redirect te plaatsen op de oude. Een aanpassing van niets…

 3. Jarno Op 09-03-’11 13:46 schreef Jarno

  Ik heb app aangepast naar de nieuwe adressen. Het is even afwachten tot de update wordt verwerkt in de Ovi Store.

 4. Karel Op 15-03-’11 13:42 schreef Karel

  Hoi Jarno, dank voor het aanpassen van de Trouw app. Ik heb de nieuwe versie 1.1 geinstalleerd (206 kb) en hij laadt nu weer actuele berichten.
  Jammergenoeg gaat er nu iets anders mis: wanneer je klikt op ‘Origineel artikel lezen’ dan laadt het originele artikel niet. Het balkje bovenin komt tot ongeveer halverwege en houdt er dan mee op. Herladen van de pagina helpt ook niet en resulteert in een wit scherm. Als je zo’n artikel dan rechtstreeks via de Trouw website probeert te benaderen lukt het wel.

 5. Jarno Op 15-03-’11 14:18 schreef Jarno

  Ah, mooi dat de app is bijgewerkt. Helaas krijg ik van Ovi geen updates wanneer dat gebeurt :-(

  Ik heb de update ook gelijk erop gezet en bekeken of ik hetzelfde probleem krijg. Op mijn N8 gaat het wel goed. Daarbij moet gezegd dat je naar de volledige site van Trouw.nl gaat, niet de mobiele. En de volledige site heeft een paar stevige (Flash)reclamebanners boven, rechts en onder staan. Deze doen het laden van de pagina’s geen goed op je telefoon. Wellicht dat je telefoon daar in de problemen komt?
  Wat voor toestel gebruik je?

 6. Naam Op 15-03-’11 22:41 schreef Naam

  Hoi Jarno, wat een snelle reactie.
  Ik gebruik ook een Nokia N8. Maar het lukt me dus niet om vanuit de app zo’n ‘origineel artikel’ te laden. Zelf rechtstreeks browsen naar de mobiele Trouw-site lukt wel, en inderdaad, het lukt niet om op de volledige Trouw site te komen. Misschien wel door die Flash reclamebanners; kan ik die ook uitzetten?

  Leidde versie 1.0 trouwens ook door naar de volledige Trouw-site, want met die versie kon ik lange tijd wel ‘originele artikelen’ laden. Misschien dat Trouw die Flash-banners pas sinds kort gebruikt? Wel raar dat het bij jou wél lukt…

 7. Karel Op 15-03-’11 22:44 schreef Karel

  N.B.: de vorige reactie was van mij, Karel. Vergeten in te vullen.

 8. Jarno Op 16-03-’11 09:20 schreef Jarno

  Heel vreemd dat je met hetzelfde toestel niet hetzelfde resultaat krijgt. Even voor de zekerheid, heb je de laatste firmware geïnstalleerd: PR1.1?

  Je kunt overigens Flash uitschakelen. Open daarvoor de brower, kies Opties, Instellingen, Pagina en dan bij Inhoud laden: “Afbldngn (geen Flash)”.

  En dat je laatste vraag. Ik weet niet meer wat er gebeurde in de oude situatie. Volgens mij was dat ook de volledige site. Die was alleen beter geschikt voor mobiel. Nu hebben ze een speciale mobiele site. Helaas heeft Trouw dit niet helemaal doorgevoerd. Ze sturen mboiele bezoekers niet automatisch naar hetzelfde artikel op de mobiele site. En ze hebben ook geen RSS-feed voor de mobiele site. Dat laatste heb ik gebruikt bij NRC.

 9. Karel Op 17-03-’11 00:06 schreef Karel

  Ik heb de laatste firmware 1.1
  Vandaag geprobeerd om de Trouw site te bekijken met Flash uitgeschakeld zoals omschreven, maar kreeg hetzelfde resultaat. Nogmaals geprobeerd met optie ‘alleen tekst’ , maar zelfs dat maakte geen verschil, jammer genoeg. Raar, heh?

  Toch bedankt voor alle input en suggesties. Misschien dat ik later toch nog een oplossing vind om de Trouw app weer werkend te krijgen op mijn toestel..

 10. Karel Op 01-09-’11 13:31 schreef Karel

  Hoi Jarno,

  zoals ik al had aangegeven kon ik tot op heden nooit de originele artikelen rechtstreeks vanuit de Trouw-app bekijken. Sinds vandaag heb ik echter de Anna-update op mijn Nokia N8 staan en nu lukt het gelukkig wel! Keep up the good work!

 11. Jarno Op 01-09-’11 16:05 schreef Jarno

  Ah, super! Fijn dat het eindelijk weer werkt.

Laadtijd: