Thunderbird 3.1 in Ubuntu 10.04

Categorie: Linux, Mozilla
tags: 713

Sinds een aantal dagen is er een nieuwe versie van Thunderbird verkrijgbaar, versie 3.1. De kans dat deze via de officiële kanalen in Ubuntu 10.04 terecht komt is niet heel groot. Vermoedelijk zul je moeten wachten tot Ubuntu 10.10 voor een update uit de 3.0x releases.

En dat is jammer. Want de nieuwste Thunderbird biedt een aantal nieuwigheden die een upgrade rechtvaardigen. Denk bijvoorbeeld aan de Snelfilterwerkbalk.

Met de nieuwe Snelfilterwerkbalk kunt u uw e-mail sneller filteren. Begin met het invoeren van woorden in het zoekveld van het snelfilter en de resultaten worden direct weergegeven. U kunt uw e-mail ook filteren op nieuwe berichten, labels en personen in uw adresboek. Ook kunt u een filter “vastzetten” of opslaan en in meerdere mappen gebruiken. Meer informatie over een aantal features van Thunderbird 3.1 vind je op MozillaMessaging.com.

Installeren

Er zijn meerdere manieren om Thunderbird te installeren in Ubuntu. Eerder maakte ik bijvoorbeeld gebruik van de Mozilla Daily PPA. Maar die heeft toch een aantal nadelen. Een beter alternatief is gebruik maken van ubuntuzilla. Dit kan vanuit een terminal:

echo -e "\ndeb  http://downloads.sourceforge.net/project/ubuntuzilla/mozilla/apt all  main" | sudo tee -a /etc/apt/sources.list > /dev/null

Deze nieuw bron heeft natuurlijk een eigen key:

sudo apt-key adv --recv-keys --keyserver keyserver.ubuntu.com C1289A29

Na het toevoegen van deze bron is een update noodzakelijk:

sudo apt-get update

En daarna is het tijd voor de installatie:

sudo apt-get install thunderbird-mozilla-build


Reacties

  1. joostvdw Op 19-07-’10 23:26 schreef joostvdw
  2. Jarno Op 20-07-’10 11:49 schreef Jarno
  3. Naam Op 11-09-’10 18:37 schreef Naam
Laadtijd: