En ook nog #eventN8

Categorie: Mobiel
tags: 155

Soms heb je geluk, soms dubbelgeluk. Nokia hield deze week vorige week de gemoederen flink bezig met het promoten van de N8. Een paar weken terug mocht een deel van de pers al in Maarsen spelen met de N8, deze week was het de beurt aan Tweakers, nog wat pers en een aantal bezoekers van All About Phones, Mobile Cowboys en Mobilyz. En een aantal mensen die buiten de boot vielen via @NokiaNL.

De insteek bij #eventN8 was iets anders dan bij #tweakersDevN8. De aandacht lag dit keer volledig bij de eindgebruikers. Dus geen woord over Qt en veel over de schitterende camera en HDMI uitgang.

In basis was er natuurlijk veel overlap in beide evenementen. Zo was de demonstratie hetzelfde, maar dat is niet meer dan normaal. Na de presentatie was er ruim voldoende gelegenheid om de N8 te leren kennen. Om extra nadruk te leggen op de fantastische camera die in het toestel zit werd een drietal aanwezigen gevraagd om filmopnamen te maken van een groepje Capoeiradansers. Helaas heb ik geen resultaten van de filmpjes :-(.

Meer dan N8

Toch bood deze meeting veel. Zo kreeg ik de kans met nog meer ‘twitterbekende’ te spreken. Daarnaast bleken er niet alleen maar Nokia N8’s aanwezig. Een van de Nokia mensen wist ineens de pas kort geleden aangekondigde X3 te tonen. Dit toestel wordt door Nokia omschreven als ‘Touch & Type’. Het toestel combineert een numeriek toetsenbord met een aanraakscherm. En dat op basis van Series 40. Dit OS is inmiddels qua look and feel meer naar S60 toegebracht. En dat is positief. In de eerste aankondiging van het toestel had ik een beetje een mwoa-mwoa-gevoel, maar na het zien en proberen moet ik toegeven dat het wel wat heeft. En gezien de relatief lage prijs is het zeker een interessant toestel.

Ook kreeg ik nog een leuk feitje te horen. Dit kwam ter sprake tijdens een discussie over een aspect waar Nokia minder goed in lijkt dan Apple: marketing. Waar Apple grootse verhalen heeft om functies die zo algemeen zijn dat ze zich er voor zouden moeten schamen, Nokia functies in een toestel stopt zonder dat het grote publiek dit ooit komt te weten. In dit geval ging het om een fantastische functie waarmee de N8 is uitgerust: usb-on-the-go. Het blijkt dat de Nokia C6 deze functie ook heeft. Maar dat weet niemand.

Goodies

Nokia had voor alle aanwezigen nog wat goodies bij zich. Gedurende beide evenementen kregen de bezoekers een mooi hoesje voor de N8 in de donkere uitvoering. Daar ben ik natuurlijk erg blij mee.

Maar Kristha wil veel liever een roze/paarse. En die bestaat wel... Nogmaals heel veel dank aan Stella en An :-)

Laadtijd: