Nokia C6 - Eerste indruk

Categorie: Mobiel
tags: 329

Voor een paar weken heb ik een Nokia C6 te leen om deze eens goed aan de tand te voelen. Verwacht dus over enige tijd een complete review van dit toestel. Tot die tijd is het eerst tijd voor de eerste indruk van het toestel.

De C6-00 is een S60v5 toestel. Het toestel heeft zowel een touchscreen als een volledig uitschuifbaar querty toetsenbord. Daarmee is het dus vergelijkbaar met bijvoorbeeld de Nokia N97 (mini). Qua prijs zit dit toestel aan het onderkant van de markt, vergelijkbaar met de 5800. In de Nokia Store kost dit toestel momenteel €269,-.

Als je wat beter kijkt, dan zie je in de C6 het samengaan van 3 Nokia toestellen: De N97, de N900 en de 5800. De N97 vanwege het homescreen met instelbare widgets en menu. De N900 vanwege het vlakke uitschuifbare toetsenbord en de indeling van het toetsenbord. En de 5800 vanwege de layout van de knoppen en algemene vorm en grootte van het toestel. Een leuke samenstelling dus.

Laadtijd: