Ovi Maps 3.06 bekeken

Categorie: Mobiel
tags: 370

Tijdens Nokia World 2010 werd de nieuwste versie van Ovi Maps al benoemd en deze is inmiddels ook verkrijgbaar. De meest recente versie bevat een aantal interessante verbeteringen, zoals ik al eerder schreef.

Een van de besproken onderdelen is Check-in. Hiermee kun je direct vanuit Ovi Maps aangeven waar je bent en wat je doet. Dit kan vervolgens via allerlei sociale media worden gedeeld.

Eenvoudiger zoeken

Wat ik persoonlijk een veel interessantere verbetering vind is het zoeken. Dit onderdeel is al lange een pijnpunt voor Ovi Maps en eigenlijk was dit voor mij de enige reden waarom ik toch nog naar andere oplossingen keek. Nu niet meer. Het 'contextual zoeken' is nu ook onderdeel van Ovi Maps. En het is gelijk extra goed gedaan. Dus niet zoals op een TomTom of McGuider eerst zoeken op plaats, dan op straat en dan op nummer, maar gewoon typen en vinden. Sterker nog, het maakt niet uit of je op zoek bent naar een adres of naar de bibliotheek. Ter illustratie een paar screenshots.

Of in het voorbeeld van de Bibliotheek:

Nadat je de gewenste keuze maakt wordt de locatie op kaart weergegeven. Van daaruit kun je bepalen wat je wilt. Als je bijvoorbeeld meer informatie wilt over de locatie, of hierheen wilt navigeren, dan klik je op de balk bovenin het scherm, degene met de locatie erin:

Dit levert een nu veel meer gevulde scherm op:

Daarna kun je eventueel kiezen voor navigeren:

Dus niet meer gelijk de mogelijkheden van navigeren. Deze zitten 1 klik verder. Dit kan wellicht als negatief worden ervaren als je dit als puur (auto)navigatie oplossing gebruikt, maar in dat geval kun je al vanuit het hoofdscherm de optie autonavigatie of wandelnavigatie starten.

Trackbacks

  1. Op 17-02-’11 21:58 stuurde 127.0.0.1 de trackback Review: Nokia C6-01: Deel 3, gebruik:
  2. Op 24-02-’11 10:28 stuurde 127.0.0.1 de trackback Ovi Maps 3.06 update:

Reacties

  1. VZ Op 20-10-’10 20:12 schreef VZ
  2. Jarno Op 20-10-’10 22:16 schreef Jarno
Laadtijd: