Ovi Maps 3.06 bekeken

Categorie: Mobiel
tags: 368

Tijdens Nokia World 2010 werd de nieuwste versie van Ovi Maps al benoemd en deze is inmiddels ook verkrijgbaar. De meest recente versie bevat een aantal interessante verbeteringen, zoals ik al eerder schreef.

Een van de besproken onderdelen is Check-in. Hiermee kun je direct vanuit Ovi Maps aangeven waar je bent en wat je doet. Dit kan vervolgens via allerlei sociale media worden gedeeld.

Eenvoudiger zoeken

Wat ik persoonlijk een veel interessantere verbetering vind is het zoeken. Dit onderdeel is al lange een pijnpunt voor Ovi Maps en eigenlijk was dit voor mij de enige reden waarom ik toch nog naar andere oplossingen keek. Nu niet meer. Het 'contextual zoeken' is nu ook onderdeel van Ovi Maps. En het is gelijk extra goed gedaan. Dus niet zoals op een TomTom of McGuider eerst zoeken op plaats, dan op straat en dan op nummer, maar gewoon typen en vinden. Sterker nog, het maakt niet uit of je op zoek bent naar een adres of naar de bibliotheek. Ter illustratie een paar screenshots.

Of in het voorbeeld van de Bibliotheek:

Nadat je de gewenste keuze maakt wordt de locatie op kaart weergegeven. Van daaruit kun je bepalen wat je wilt. Als je bijvoorbeeld meer informatie wilt over de locatie, of hierheen wilt navigeren, dan klik je op de balk bovenin het scherm, degene met de locatie erin:

Dit levert een nu veel meer gevulde scherm op:

Daarna kun je eventueel kiezen voor navigeren:

Dus niet meer gelijk de mogelijkheden van navigeren. Deze zitten 1 klik verder. Dit kan wellicht als negatief worden ervaren als je dit als puur (auto)navigatie oplossing gebruikt, maar in dat geval kun je al vanuit het hoofdscherm de optie autonavigatie of wandelnavigatie starten.

Trackbacks

 1. Op 17-02-’11 21:58 stuurde 127.0.0.1 de trackback Review: Nokia C6-01: Deel 3, gebruik:

  De software of hardware beoordelen of zelfs veroordelen is leuk, maar het gaat uiteindelijk natuurlijk om het gebruik van een toestel. Tijd dus voor het echte werk, het dagelijks gebruik.
  Het eerste wat me positief verrast is het formaat. Ik gaf al eerder…

 2. Op 24-02-’11 10:28 stuurde 127.0.0.1 de trackback Ovi Maps 3.06 update:

  Met de laatste update van Ovi Maps 3.06, de betaversie, is Foursquare en Qype toegevoegd aan de “check in” functie. Ook is het nu mogelijk om direct vanuit de check in nieuwe plaatsen toe te voegen.
  De integratie met steeds meer ‘locatiediensten’ is een h…

Reacties

 1. VZ Op 20-10-’10 20:12 schreef VZ

  Als je zoekt, kan dit dan alleen in een bepaalde straal (bijv 5 km) rond je eigen positie, of ook verder weg?

  Alvast bedankt,
  VZ

 2. Jarno Op 20-10-’10 22:16 schreef Jarno

  Daar vraag je wat. Ik moest dit even opzoeken, want dat had ik nog niet bekeken.
  Er is een verschil tussen het ‘zoeken terwijl je typt’ en het zoeken na het drukken op enter (of start).
  In het geval van ‘zoeken terwijl je typt’ herken ik niet direct een locatie gebaseerde zoekopdracht. Ik probeer het net even met zoeken naar de Jumbo en krijg na het intikken “Jum” als derde resultaat ‘La Jumelle, Frankrijk’. Overigens is het eerste resultaat ‘Jumbo’, dus het zoeken is wel slim ;-)
  Als je wel op enter of start drukt, dan wordt het gelijk zinvoller. Als ik zoek op Jum, dan krijg ik allemaal Jumbo’s te zien en die lijst is gesorteerd op afstand vanaf mijn GPS locatie. Dus dat werkt zoals je mag verwachten.

Laadtijd: