Nokia verfijnt ontwikkelstrategie voor Symbian- en MeeGo-omgevingen

Categorie: Mobiel
tags: 189

Exclusieve focus op Qt-framework en HTML5-ondersteuning verhelderen platformstrategie en ondersteunen continue ontwikkeling van de Symbian-ervaring

Amsterdam - Nokia vereenvoudigt het ontwikkelen van applicaties voor gebruikers van Symbian- en MeeGo-platforms. Het bedrijf biedt de ontwikkelcommunity hiervoor meer helderheid. Door zich te richten op Qt als enige framework voor applicatieontwikkeling, garandeert Nokia dat applicaties ook te gebruiken zijn op toekomstige Symbian-versies en MeeGo-producten. Daarnaast kondigt Nokia aan dat het bedrijf van plan is HTML5 te ondersteunen voor de ontwikkeling van webcontent en applicaties voor Symbian- en MeeGo-platforms. Om zijn commitment te tonen, ontwikkelt Nokia zijn eigen applicaties vanaf nu ook met Qt. Het bedrijf realiseert hiermee een consistentere ervaring en betere integratie van applicaties en diensten.

Nokia kiest voor Qt vanwege de kracht van dit platform en het feit dat het een bewezen framework is. Qt ontsluit de hardware, software en diensten van de bestaande Nokia-smartphones en biedt enorme mogelijkheden voor toekomstige Symbian- en MeeGo-producten. De introductie van Qt Quick in het Qt-framework maakt de snellere creatie van rich user interfaces en visueel onderscheidende applicaties mogelijk. Daarnaast is de geïntegreerde ondersteuning van HTML5 in Qt een aanvulling op de voorgenomen ondersteuning door Nokia van HTML5 in webbrowsers.

Groot voordeel van de vereenvoudigde aanpak is, dat geplande en toekomstige Symbian-verbeteringen in Qt worden ontwikkeld en geschikt zijn voor het bestaande Symbian^3-platform. Dit betekent dat niet alleen toekomstige gebruikers van Symbian-producten profiteren van de commitment van Nokia met de ontwikkeling van het Symbian-platform, maar dat ook bestaande Symbian^3-gebruikers profiteren van updates en upgrades. Het nieuwe model van continue ontwikkeling vervangt het vorige versiegebaseerde model en Nokia zal niet langer refereren aan Symbian^3 of Symbian^4. Consumenten op hun beurt profiteren van een continu betere ervaring met hun op Symbian gebaseerde Nokia-producten.

Rich Green, CTO van Nokia: “Nokia maakt strategische technologiebeslissingen op basis waarvan we ontwikkelaars de beste mogelijkheden en klanten de best mogelijk mobiele ervaring bieden. Daarnaast krijgen ontwikkelaars toegang tot een enorme klantgroep voor hun applicaties. Consumenten halen meer uit hun Nokia-product doordat ze toegang hebben tot de beste applicaties en beschikken over een constant verbeterde productervaring. We zijn van mening dat de gemaakte keuzes niet alleen kansen en succes betekenen voor onze ontwikkelpartners, maar ook voor Nokia zelf.”

Voor meer informatie over het Qt-framework voor applicatieontwikkeling, inclusief Qt Quick en HTML5-ondersteuning: http://qt.nokia.com/qtquick en http://qt.nokia.com/HTML5. Ontwikkelaars kunnen direct starten met ontwikkelen via Qt via www.forum.nokia.com/Develop/Qt.

Qt training op 8 november 2010 in Amsterdam
Op maandag 8 november 2010 organiseert Nokia een gratis Qt-training in Amsterdam. Ontwikkelaars komen hier alles te weten over het ontwikkelen voor Nokia-apparaten. Kijk hier voor het complete programma en schrijf je in.

Via: Nokia Pers

Reacties

  1. Gerda Op 12-01-’11 23:22 schreef Gerda
Laadtijd: