Podcasts direct op je Nokia

Categorie: Mobiel
tags: 64

Direct op je mobiel podcasts beluisteren en vodcasts bekijken? Dat kan met Podcatcher. Het programma staat nog niet in de Ovi Store, maar is wel te downloaden via developer.symbian.org. Extra interessant aan Podcatcher is het feit dat het niet alleen geschikt is voor Symbian^3, maar ook voor S60.

Ook video

Doordat Podcatcher ook video ondersteund, is het juist ook voor S60v5 interessant. Deze gebruikers hebben standaard al een podcast programma op hun Nokia, maar deze ondersteund alleen audio.

Standaard zijn er al vier feeds: All About Symbian, FLOSS Weekly, gdgt Weekly en Stephen Fry's PODGRAMS. Maar welke podcasts je volgt is natuurlijk geheel aan jezelf.

Automatisch of handmatig

Indien gewenst kunnen feeds automatisch worden gecontroleerd. Het is zelfs mogelijk om nieuwe afleveringen zonder tussenkomst te laten downloaden. Voordat je deze optie inschakelt is het verstandig te controleren of je wel onbeperkt kunt downloaden met je mobiele abonnement. Als dat niet zo is, dan is het verstandig om in de instellingen een specifiek accesspoint op te geven, die van een WiFi.

Testen met Bright.tv

Nadat ik een opmerking van Martain Spierings voorbij zag komen, leek het me een goed idee om de podcast van Bright te gebruiken voor een korte test van Podcatcher. Met een druk op een van de drie zichzelf duidelijk verklarende knoppen onderaan het scherm voeg je een nieuwe feed toe.

Na het binnenhalen van de beschikbare downloads kun je de download voor een specifiek item starten door het item een keer aan te raken. Bij Bright valt overigens op dat alle afleveringen 8,5MB groot zijn. Heel bijzonder. Na het starten van de download blijkt echter, dat dit getal niet klopt. Nader uitzoekwerk leert dat dit geen bug in Podcatcher is, maar gewoon slecht aanleveren van Bright.tv. In de RSS staat voor elke item dezelfde grootte ingesteld. Zo word je onverwachts behoorlijk op dataverkeer(kosten) gejaagd.

Downloaden

Zoals al eerder aangegeven is het programma geschikt voor zowel de nieuwste Symbian versie als voor oudere versies. De software is ook geschikt voor non-touch S60v3.

Trackbacks

  1. Op 23-11-’10 13:34 stuurde 127.0.0.1 de trackback Nokia app: Podcatcher krijgt een update:

Reacties

  1. Unlocked GSM phones Op 25-10-’10 03:27 schreef Unlocked GSM phones
Laadtijd: