Tekstvoorspelling herstellen

Categorie: Mobiel
tags: 248

Op mijn Nokia N8 had ik in het woordenboek dat wordt gebruik voor tekstvoorspelling een aantal woorden staan die niet helemaal juist waren. Alleen het verwijderen van die woorden is, helaas, een hele kunst op de N8. In tegenstellingen tot bijvoorbeeld de N97 of N95 kun je hiervoor geen gebruik maken van Nokia Custom Dictionary. Deze software is echter niet geschikt voor de N8. Installeren lukt nog wel en het toevoegen van woorden ook. Maar het bewerken of verwijderen van bestaande woorden niet. En dat was nou net wat ik wilde. Tijd dus voor het grovere werk.

Verwijderen c:\Predic

De volgende instructie is natuurlijk geheel op eigen risico. De woorden worden opgeslagen in c:\Predic\*.dat. Dit is een tekstbestand. De betreffende directory is echter niet zichtbaar met Bestandsbeheer. Je zult hiervoor een extra programma moeten installeren, bijvoorbeeld Y-Browser. Dit programma staat ook in de Ovi Store, maar daar kost het geld.

Daarna kun je de directory zien en verwijderen. Na het verwijderen wordt er weer met een 'schoon' woordenboek gewerkt.

Reacties

  1. Herman Op 02-04-’11 21:11 schreef Herman
  2. Jarno Op 04-04-’11 11:11 schreef Jarno
Laadtijd: