Review: Nokia C6-01: Deel 2, software

Categorie: Mobiel
tags: 720

In het tweede deel van deze Nokia C6-01 review aandacht voor de software die aanwezig is op het toestel. Want 'out-of-the-box' krijg je met een Nokia C6 een zeer compleet pakket. Of je het toestel nu wilt gaan gebruiken voor bellen en zo nu en dan een kiekje maken, voor social media wilt gebruiken of elk moment van de dag je e-mail wilt kunnen lezen, de C6 kan het allemaal. Een highlight van een aantal van de aanwezige apps.

Social Media

Social Media is hot. Iedereen heeft een Facbookpagina en het gebruik van Twitter begint bij steeds meer door te breken. Daar waar een paar jaar geleden nog slecht een kleine groep nog gebruik maakte van deze middelen is het tegenwoordig een belangrijke nieuwsbron geworden. Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen in Egypte, dan is Twitter een van de belangrijkste 'nieuwsbronnen'.

Dus wat wil je? Je wilt dit op je telefoon kunnen gebruiken. En Facebook natuurlijk ook. Daar komt Nokia Sociaal om de hoek kijken. De software is standaard aanwezig op je toestel en hoeft alleen te worden voorzien van je Facebook of Twitter account.

De nieuwsstream in Facebook geeft, net als op de site, inzage in de laatste activiteiten in je vriendengroep. Ook krijg je direct te zien hoeveel reacties en likes er zijn op de berichten.

Homescreens

De homescreens zijn een onderdeel dat Nokia introduceerde op de eerste touchscreen modellen zoals de N97. Op de C6 heb je de mogelijkheid om in totaal drie schermen geheel naar wens in te stellen. Per scherm zijn er zes posities beschikbaar voor widgets.

Een voorbeeld is het widget voor Nokia Sociaal. Deze loopt door de laatste berichten heen. Er zijn ook widgets voor bijvoorbeeld je favoriete contacten, je e-mailberichten, snelkoppelingen naar programma's en sites of de klok. Elk homescreen is geheel naar wens in te richten. Dat geldt ook voor de achtergrondafbeelding is per scherm. En mocht drie schermen te veel zijn, dan is dit ook terug te brengen naar twee of een.

Los van de aanwezige sets widgets zijn er in de Ovi Store nog meer widgets verkrijgbaar.

Multimedia

Natuurlijk is je C6 zeer geschikt als multimedia oplossing. Je hebt geen losse mp3-speler of iPod meer nodig. Vanzelfsprekend kun je al je MP3 bestanden direct op de telefoon afspelen. Maar het toestel is ook uitgerust met een FM radio. Daarnaast kun je direct in de Ovi Muziekwinkel muziek vinden en kopen.

Video's behoren ook tot de mogelijkheden. Dit gaat misschien nog wel verder dan muziek. De C6 speelt een grote hoeveelheid videostandaarden af, waaronder enkel zeer populaire formaten als divx, xvid en mkv bestanden. Heb je een leuke film of tv-serie gedownload, dan kun je deze dus direct vanaf de telefoon bekijken.

Overigens is het ook mogelijk dit op je tv te doen. Het toestel is dan wel niet met een HDMI poort uitgerust, met de Nokia CA-75U videokabel is de telefoon op een tv aan te sluiten (niet meegeleverd).

Alles doorzoeken

Een laatste item dat veelal onderbelicht blijft is de app Zoekopdracht.

Zoals het bovenstaande screenshot al doet vermoeden kun je met deze app zoeken in allerlei verschillende onderdelen op je toestel. Het zoeken gaat via het 'live-search' principe. Dus zodra je begint te typen begint het zoeken. Hoe meer je intikt, hoe preciezer het resultaat zal zijn.

Zie ook

Reacties

 1. Mo Op 11-02-’11 22:45 schreef Mo

  Heb net de eerste update geïnstalleerd, echt leuk, krijg nu geen nederlandse taal meer. Op nokia site gelezen dat ik dan naar nokia winkel kan om eventueel opnieuw in nederlands te laten installeren. Ben dus niet echt blij, want dit zou dus inhouden dat ik geen updates op mijn telefoon kan binnenhalen, zonder iedere keer naar de winkel te hoeven. Geen doen dus. Morgen eerst maar eens informeren. Of heeft iemand hier al ervaring mee. Blijkt dus dat de mobiel geen fabrikaat is met nederlandse instellingen. Kon ik van de fabriek af wel selecteren, maar na een nokia update is dit dus gewoon over en kun je alleen nog selecteren in frans, duits, engels, portugees…Kun je dus niet zien als je de telefoon koopt, lekker handig. Nou afwachten maar…..

 2. Jarno Op 12-02-’11 15:27 schreef Jarno

  Ik weet niet wat er fout is gegaan met je update Mo, maar in de meeste gevallen is een bezoek aan een Nokia Care Point een oplossing. De C6 die ik hier test heb ik zonder enig probleem kunnen updaten. Ik heb dit overigens gedaan door gebruik te maken van Ovi Suite. Je kunt met Ovi Suite altijd nogmaals de update installeren. Misschien dat het helpt. Wel van te voren een backup maken!

 3. Mo Op 12-02-’11 20:30 schreef Mo

  Dank voor je reactie Jarno. Middels Ovi suite is het juist niet goed gegaan, want vandaar de update gedaan! Toen verders gaan zoeken in handleiding en ergens verdiept inderdaad tegengekomen dat ik het kan laten herstellen bij een Nokia Care Point. Op de Nokia site gekeken voor de dichtstbijzijnde, blijkt een kpnstore te zijn, echter deze hebben al meerdere malen doorgegeven dat zij geen Care Point zijn, dus stond daar vanochtend voor niets voor de deur! Geadviseerd werd terug te gaan naar de winkel waar de mobiel gekocht is. Nokia en deze winkel alleen van maandag t/m vrijdag telefonisch te bereiken. Dus ….wordt vervolgt…..ga nog wel proberen wederom te up daten, maar vrees het ergste. PS hij werkt verders nog prima hoor en ben ook dik tevreden, alleen lastig in het engels of duits……

 4. Mo Op 12-02-’11 21:06 schreef Mo

  Terug naar boven
  WAAROM IS DE TAAL VAN MIJN APPARAAT NA DE UPDATE GEWIJZIGD?

  Het kan voorkomen dat het Nokia-apparaat na een update opnieuw opstart in de oorspronkelijke taal. Als u de taal wilt wijzigen gaat u naar Instellingen > Telefoon > Algemeen > Telefoontaal.

  Jarno, nog even snel gekeken naar mogelijke update, echter wel onderstaand gevonden in tabblad “support” op de site van Nokia, dus toch maar naar Nokia Care Point. Bedankt voor jouw support.

  21.
  Als uw Nokia-apparaat oorspronkelijk is gemaakt voor gebruik in een ander land of andere regio, kan Nokia Software Updater de set met beschikbare talen voor het apparaat terugzetten in de oorspronkelijke taalset.

  Als uw voorkeurstaal na het gebruik van Nokia Software Updater niet meer beschikbaar is, moet u uw Nokia-apparaat mogelijk retourneren naar een Nokia Care point waar deze taal opnieuw kan worden ingesteld.

 5. Mo Op 12-02-’11 21:09 schreef Mo

  Jarno excuses, staat beetje door elkaar, maar hopelijk toch duidelijk?

 6. Jarno Op 13-02-’11 15:37 schreef Jarno

  Geen probleem Mo, ben blij dat je de oplossing hebt gevonden en dat je deze hebt gedeeld! Veel plezier met je toestel.

Laadtijd: