Helpt Stephen Elop Nokia naar een faillissement?

Categorie: Mobiel
tags: 140

Als Nokia liefhebber, wellicht ietwat fanatiek, heb ik enige moeite met de keuze van Nokia's CEO om Symbian uit te faseren en over te gaan op Microsoft  Windows Phone. Ik ben blij met Symbian, ondanks dat het qua UI duidelijk achterloopt op de concurrentie. Niet qua features namelijk. Daarin blijft Symbian voorin meedraaien.

Maar ja, het gaat zeker niet goed met Nokia. De afgelopen jaren is het marktaandeel van Nokia in het hogere segment, de smartphones, langzaam gedaald. De introductie van S^1 op de Nokia N97 was een duidelijke flop. Daar staat tegenover dat de introductie van S^3 op de N8 een groot succes was. Het kwartaal waarin dat gebeurde was een van de beste van Nokia in jaren. Sterker nog, het was het kwartaal waarin de marge op toestellen voor het eerst sinds lange tijd weer omhoog kon. Waarom? Omdat de Nokia N8 een goed toestel is, een heel goed toestel. En omdat S^3, ondanks dat het op sommige vlakken nog niet mee kan met de UI van iOS, een goed OS is.

En toen kwam 11 februari 2011 voorbij, de dag dat Stephen Elop besloot dat Symbian dood is en Windows Phone de toekomst.... Daarover heeft Tomi T Ahonen meerder artikelen geschreven, waaronder "The Patient Heart Has Stopped. Now the Doctor 'helps' by starting to strangle the patient too (Stephen Elop incompetence)"

Laadtijd: