Nokia Car Mode klaar voor het publiek

Categorie: Mobiel
tags: 63

Nokia komt zeer binnenkort met een heel cool product: Nokia Car Mode. Ik schreef hier al eens eerder over. Hiermee wordt de integratie tussen auto en je Nokia mobiel geoptimaliseerd.

Nokia lanceert Nokia Car Mode, een standalone applicatie voor het gebruik van Nokia-smartphones in de auto. Dit maakte het bedrijf bekend op de Internationale Automobil Ausstellung (IAA) in Frankfurt. Nokia Car Mode vereenvoudigt de toegang tot, en het gebruik van Nokia Drive: de spraakgestuurde autonavigatie via Nokia Maps. Daarnaast biedt de applicatie verkeersinformatie en is het mogelijk muziek te luisteren en handsfree telefoongesprekken te voeren tijdens het rijden. Nokia Car Mode, gebouwd met Qt, is vanaf oktober 2011 in de Ovi Store van Nokia te downloaden. De applicatie is geschikt voor Nokia-smartphones met Symbian Belle, zoals de recentelijk gelanceerde Nokia 700 en Nokia 701.

Om een idee te krijgen van hoe dit werkt heeft Nokia samen met Alpine een filmpje gemaakt.

Nokia Car Mode is compatibel met MirrorLink, voorheen bekend als Terminal Mode. Deze standaard wordt door steeds meer fabrikanten ondersteund. Meer informatie is te vinden op Nokia Car Mode integreert smartphone naadloos met autosystemen en Putting Nokia in the driving seat, with Nokia Car Mode.

Laadtijd: