Time for a New Era

Categorie: Mobiel
35

Time for a new era. Het klinkt wellicht wat heftig, maar dit is wel de situatie voor Nokia. Nokia, het merk waar ik graag gebruik van maak en waar ik vaak genoeg wat over te melden heb. Dat merk staat op de vooravond van een grote verandering. Het is geen geheim meer dat morgen, tijdens Nokia World 2011, de eerste Nokia smartphones met Windows Phone 7.5 (Mango) worden gepresenteerd. De grootste verassing zal zijn of de Nokia 800 het vlaggeschip wordt of dat Nokia met nog een grotere verassing komt.

Aan de hardware van de Nokia 800 (Sea ray) zal het niet liggen. Deze is nagenoeg gelijk aan de Nokia N9. En laat dat nou het toestel zijn dat qua hardware en software door de hele markt wordt geprezen als Nokia's beste toestel ooit. Sommigen vinden, met name de hardware, zelfs 'het beste toestel ooit'. Ik kan ze geen ongelijk geven.

Time will tell

Nu, ruim 24 uur voor aanvang is het afwachten hoe het er morgen uitziet. Ik hoop vooral dat de zaal gevuld is met enthousiaste geïnteresseerde en niet met teveel suffe pers. Menig Nokia evenement wordt teniet gedaan door het saaie publiek. Ik heb al eens genoemd dat Nokia er goed aan zou doen om wat Apple-klapvee in te huren om de zaal los te krijgen. Het zou de presentatie van veelal mooie spullen alleen maar goed doen.

Helaas ben ik er niet bij morgen. Sterker nog, ik ben zelfs niet in de gelegenheid om de keynote via internet te kijken. Dus ik zal moeten afwachten hoe het morgenavond met Nokia gaat.

Persoonlijk ben ik geen favoriet van Windows, maar ik denk dat Stephen Elop morgen zijn gelijk gaat halen. Hij moet er alleen voor zorgen dat al het moois wat we morgen zien binnen afzienbare tijd, dus ruim voor de kerstperiode, verkrijgbaar is. Te vaak heeft Nokia de fout gemaakt om schitterende toestellen te vroeg te tonen.

Laadtijd: