FM radio op N9

Categorie: Mobiel
tags: 81

De Nokia N9 is standaard niet voorzien van een FM-radio. Dit is op te lossen door gebruik te maken van Nokia Internet Radio, maar dat gaat weer gepaard met allerlei dataverkeer. Beter is het om een echte FM-ontvanger te hebben. En laat de N9 deze nou stiekem toch te hebben. Er is enkel geen officiële Meego software beschikbaar die deze kan aansturen.

Het volgende filmpje laat je deze vroege versie van de app zien.

De software is nog niet af. Er zijn nog voldoende issues mee. Zo start het spelen niet altijd als je een headset hebt aangesloten, verplicht vanwege de antenne-functie. Of zoals ik merkte, soms stopt het spelen niet terwijl de headset er weer uit is. Dat levert stevige ruis op via de speaker.

Ook MOET je de ontwikkelaarsmodus inschakelen. Dit doe je via Instellingen, Beveiliging, Ontwikkelaarsmodus. Zodra je deze inschakeld worden er allerlei zaken geïnstalleerd. Je hebt alleen de basis nodig, niet de aanvullende tools.

Maar als je al die stappen hebt doorlopen, kun je de radio in je N9 gebruiken. De software is hier te downloaden. Kijk voor installatieinstructies en meer info op forum Meego. Gebruik geheel op eigen risico!

Laadtijd: