Wat je NIET moet doen met je N9 of Lumia800

Categorie: Mobiel
tags: 207

Wat je dus absoluut NIET moet doen met je   of  is het -klepje open laten staan en dan je telefoon in je kontzak stoppen. Dat doet het klepje absoluut geen goed. En je eigen gemoedstoestand al helemaal niet.

Strijdplan

Nu is het tijd voor een strijdplan. Plastic buigt over het algemeen niet zo goed. Gelukkig heeft Nokia dat op tijd ingezien. Als je met heel veel aandacht naar het klepje gaat kijken, dan zul je zien dat dit uit twee lagen bestaat. In mijn geval is de buitenste laag verbogen en de binnenste zit niet helemaal vast. Ik heb me dan ook eerst op de buitenste laag gericht.

Benodigdheden:

  • Warmte. Ik koos voor een föhn;
  • Een hefboom. Ik koos voor een speld.
  • Een beschadigd klepje :-(

Aanpak

De aanpak is redelijk eenvoudig. Verhit het klepje en probeer daarbij de rest van het toestel zo min mogelijk te verhitten. Zodra het klepje een beetje warm is de speld gebruiken als hefboom/kantel om het klepje terug te buigen.

En na een minuut of 5 klooien en m'n handen branden moet ik zeggen dat ik best tevreden ben met het resultaat.

Het klepje is nog een klein beetje gebogen, maar dat komt door de twee delen die niet goed tegen elkaar zitten. Het sluit wel allemaal weer mooi.

Gelukkig kan ik me nog herinneren dat het lichte deukje dat er nu in de klep zit als deze dicht zit, al was voordat ik vandaag dom deed. Dus ik gok erop dat de twee delen al eerder los zaten.

Het herstellen van dit laatste deel laat ik dus nog even voor wat het is. Eerst maar eens zien of de reparatie voldoende is, of dat ik naar een Nokia Care Point moet.

Laadtijd: