Agenda items op het N9 homescreen

Categorie: Mobiel
tags: 67

Agenda items op de  zijn een beetje een ondergeschoven kind. Het beheren en synchroniseren van je agenda is goed geregeld. Zo maak ik gebruik van een  op mijn N9 (en  en ). Maar het tonen van agenda items is duidelijk minder. Je moet naar je applicaties 'homescreen' en daar de Agenda App starten. Deze app is op zichzelf prima. Maar ik wil graag snel kunnen zien wat er vandaag op het programma staat.

Twee spelers

Voor de N9 zijn er momenteel twee spelers van betekenis: Calendar Feed en Organizer Feed. Ik maakte zelf tot voor kort gebruik van de eerste. Deze app toont de aankomende agenda-items bovenaan de feed.

  

Dit alles werkt redelijk. Of eigenlijk, het werkt prima, maar niet altijd. Soms zijn de items weg.

Dat bracht me bij de tweede. Organizer Feed werkt in grote lijnen hetzelfde als Calendar Feed, maar is voorzien van veel meer opties. En ik houd van opties ;-). Je hebt totale controle over wat er wordt getoond, hoeveel dagen in de toekomst, welke agenda's en of de items gegroepeerd mogen worden per dag. Veel keus dus. En bovenal, het lijkt stabieler dan Calendar Feed.

Gratis kiezen

Voordeel van beide apps is, dat je rustig kunt proberen. Beide zijn gratis op te halen in de Nokia Store en van beide leeft ergens op github (geloof ik) de sourcecode. Sterker nog, het zou me niets verbazen dat ze delen van elkaars code gebruiken.

Reacties

  1. harie Op 12-02-’12 09:34 schreef harie
  2. Jarno Op 12-02-’12 13:11 schreef Jarno
  3. Mattijs Op 06-03-’12 17:08 schreef Mattijs
  4. Jarno Op 07-03-’12 10:58 schreef Jarno
  5. Mattijs Op 07-03-’12 11:17 schreef Mattijs
  6. Jarno Op 07-03-’12 11:22 schreef Jarno
Laadtijd: