Maak je N9 nog sneller met FasterN9

Categorie: Mobiel
tags: 32

Maak je N9 nog sneller met FasterN9, een relatief eenvoudige app. Of eigenlijk een heel klein scriptje dat wordt uitgevoerd zodra je je toestel opstart. Dit scriptje past het geheugengebruik en swapgeheugengebruik aan. En dat heeft positieve gevolgen.

Hoe werkt het

Zonder al te technisch te worden, voor zover dat niet hierboven al het geval was, wordt de hoeveelheid geheugen die wordt gereserveerd voor achtergrondtaken (zoals e-mail ophalen, pushnotificaties, etc) beperkt in hun geheugen. Standaard is hiervoor 70MB beschikbaar, dit wordt 10MB. Het extra geheugen dat hierbij vrijkomt is beschikbaar voor de draaiende apps. Deze werken daardoor sneller en reageren sneller. Dit komt de UI weer ten goede.

Goed voor het verbruik

In theorie zou dit ook de batterijduur ten goede moeten komen. Maar ik weet nog niet of dat zo is. Wat ik wel merk is dat apps nu al lekkerder lopen. Met name scrollen gaat soepeler.

Installatie

De installatie is eenvoudig. Ga naar TMO en download daar het .deb-bestand. Accepteer de voorwaarden voor installatie en klaar. Een herstart is niet nodig.

Mocht je problemen hebben, dan kun je via applicatiebeheer (Instellingen, Applicaties, Applicaties beheren) de app weer verwijderen. Of via een 'long-press' op het app-icon op je homescreen.

Laadtijd: