Toon het op de kaart

Categorie: Coding and stuff
tags: 41

Je kent dat wel, je bouwt een site en wilt voor de klant ook een kaartje toevoegen van de locatie. Meestal de bedrijfslocatie. Wat doe je dan? Dan ga je naar maps.google.nl en haalt daar de gewenste kaart op. En die voeg je toe. Werkt allemaal prima. Zo ziet een kaartje voor de Domtoren in Utrecht er als volgt uit:


Grotere kaart weergeven

Of toch niet?

Maar ja, dat is het eigenlijk toch net niet helemaal. Ja, het toont de kaart en ja de Domtoren staat precies midden op de kaart. En er is een wolkje met aanvullende informatie. Nou ja, er is een stukje wolk dat ik niet kan zien. Eigenlijk precies die info die je zou willen zien als het om de Domtoren gaat, die zie ik juist niet. Het zou veel praktischer zijn als je de nadruk zou kunnen leggen op de informatie. Nu kun je dit wel voor elkaar krijgen met Google Maps, maar je moet dan wel gaan tweaken, zoals hierboven al een beetje is gedaan.

Als alternatief zou je ook eens kunnen kijken naar Nokia Maps: maps.nokia.com en dan specifiek de Widget generator

 
Laadtijd: