Wazapp updates

De community versie van WhatsApp

Categorie: Mobiel
tags: 154

Na lang wachten konden N9 bezitters sinds 17 mei jongstleden weer gebruik maken van WhatsApp via de app wazapp. Deze app is niet afkomstig van WhatsApp, maar van Tarek Galal. Een officiële client zal er niet komen. De eerste versie had echter nogal wat beperkingen.

Beter gezegd, de eerste versie kan eigenlijk maar één ding, berichten sturen en ontvangen. En dat is super! Maar je wilt bij WhatsApp eigenlijk meer. Juist de mogelijkheid voor het versturen van foto's is wat ik de kracht vind van WhatsApp. Het versturen van een SMS is allang niet meer zo duur, het versturen van een MMS is echter nog altijd absuurd duur. En dat maakt WhatsApp zo'n fijn alternatief.

Lang stil

Helaas bleef het na de eerste release (en een paar bugfixes) lang stil. Op TMO werd er wel veel gesproken, maar niet veel concreets. Tot de laatste dagen. Er lijkt weer vollop te worden gewerkt aan een update. En in die update de door mij zo gemiste functionaliteit: foto's zenden en ontvangen.

Hoe krijg je het

Voor alle duidelijkheid, het gebruik van Wazapp, ongeacht welke versie, is geheel op eigen risico. Maar deze waarschuwing telt extra voor de instructies hieronder.

Verwijder als eerste de huidige Wazapp. Verwijder vervolgens de volgende mappen:

  • /opt/waxmppplugin (vereist root)
  • /opt/wazapp (vereist root)
  • /home/user/.wazapp

Het is mogelijk dat niet alle mappen aanwezig zijn. In mijn geval was enkel de map /home/user/.wazapp aanwezig.

Het makkelijkst kun je het verwijderen als volgt doen:

  1. Schakel de ontwikkelaarsmodus in, mocht je dit nog niet hebben gedaan.
  2. Open de terminal
rm /home/user/.wazapp -r
devel-su
rootme
rm /opt/waxmppplugin -r
rm /opt/wazapp -r

Als dat eenmaal is gelukt, is het tijd voor een nieuwe versie van Wazapp. Ik heb de versie gekozen die door de gebruiker CepiPerez op TMO: http://dl.dropbox.com/u/12134784/MEEGO/wazapp-28082012-1355.deb
Maar aangezien er meerdere versies per dag worden vrijgegeven raad ik geïnteresseerden aan om even te kijken naar een nieuwere versie in de Wazapp-thread op TMO, ergens vanaf pagina 273.

Bovenstaande versie zal tijdens de installatie ook de benodigde ondersteunende software installeren, ongeveer 16MB. Dus het is wel zo handig de installatie te doen op het moment dat je bent verbonden met WiFi. Daarna is het een kwestie van je contacten weern synchroniseren en dan kan je los :-)

Laadtijd: