Things are about to change

Categorie: Mobiel
tags: 34

Things are about to change, dat is waarmee Nokia inzet voor 5 september aanstaande. Die dag begint Nokia World in Finland, ondersteund door een evenement in New York. Het is vrij zeker dat Nokia op die dag haar eerste Windows Phone 8 toestel zal presenteren. En hopelijk gelijk gaat verkopen.

De presentatie van het toestel is behoorlijk zeker, wanneer het toestel beschikbaar komt is nog een groot raadsel. Bovenstaande video geeft in elk geval weinig weg. Maar het zou natuurlijk een mooie stunt zijn als Nokia erin slaagt het toestel heel snel na introductie op de markt te zetten. Met de Lumia 800 had Nokia daar 2 weken voor nodig en ze doen er goed aan dit record (voor Nokia) te verbeteren. Alleen al omdat later in september ook de aankondiging van Apple's iPhone 5 wordt verwacht. En Apple is goed in het zo snel mogelijk beschikbaar stellen van nieuwe producten na presentatie.

Wat mij betreft kan Nokia dit maar op één manier goed doen: gelijk verkopen op Nokia World (en op het event in NY). Verbluf de wereld met een schitterend toestel op een waarschijnlijk schitterend platform.

Wat te verwachten

Wat valt er te verwachten qua toestel? Tja, ik zou het eigenlijk niet goed weten. Ik neem toch aan dat er een cameramonster wordt gepresenteerd, al dan niet als het topmodel Windows Phone 8 toestel. In mijn ogen is het logischer om ten minste twee toestellen te presenteren. Een PureView met WP8 en een 'vlaggeschip' ter vervanging van de Lumia 900.

Laadtijd: