JBL PlayUp, een waardige opvolger van de 360

Categorie: Mobiel
tags: 39

Nokia en HARMAN ontwikkelen samen innovatieve draadloze audiotechnologie voor consumenten als opvolger van de NokiaPlay 360 Wireless Speaker. En wat een opvolger.

De speakers vertonen aardig wat gelijkenis met de voorganger, maar zijn toch duidelijk herkenbaar. Natuurlijk door de levendige kleuren, twee meer dan de oude versie, maar ook door het iets rondere design met gesloten zijkanten en een open bovenkant.

Het idee achter de speaker blijft hetzelfde, met één speaker een vol en mooi geluid in de hele ruimte. Dit wordt bereik door het geluid in alle richtingen uit te zenden.

NFC

Aansluiten van de speaker kan zeer traditioneel via een 3.5mm jack-kabel voor aansluiting op bijvoorbeeld je iPod of MP3-speler. Maar je gaat natuurlijk voor de bluetooth-koppeling. En voor de gelukkigen die NFC op hun toestel hebben, is de koppeling via bluetooth net zo snel te regelen als een stekkertje insteken.

Later dit jaar

De introductie van de speaker is later dit jaar. Grote kans dat dit ongeveer gelijk zal zijn met de introductie van Nokia toestellen met Windows Phone 8. Deze zullen (allemaal?) voorzien zijn van NFC. De prijzen zijn nog niet bekend, maar ik gok dat deze vergelijkbaar zullen zijn met de huidige speaker; zo rond de €150.

Laadtijd: