Samsung opent weer de aanval op Apple

Goodby looks, hello features

Categorie: Mobiel
tags: 41

Ongeveer een jaar geleden, toen de  S2 het moest opnemen tegen de  4S, liet Samsung zien dat ze best leuke reclames kunnen maken. Dit jaar is het, qua reclame, niet anders :-)

Natuurlijk laat de echte Apple-fanboy zich niet verleiden tot iets anders. Dat duurt nog wel een paar jaar. Maar dat maakt de 'wakeup-call' niet minder.

Er is natuurlijk wel een belangrijk verschil met andere jaren. Het verschil is Windows (Phone) 8. Steeds meer fabrikanten laten zien dat ze voor dit platform hele mooi spul op stapel hebben. En er is nog een verschil, wellicht nog wel een belangrijker verschil met andere jaren. Features.

Features de toekomst

Features lijken de toekomst te zijn. Daar waar Apple toch een beetje voortborduurt op het bestaande design en met name verbeteringen doorvoerd in de software, laten andere merken zien dat features ook belangrijk zijn. Heel belangrijk. Een van de belangrijkste lijkt toch wel NFC. Nokia probeert dit al een paar jaar van de grond te krijgen, maar stond daarin grotendeels alleen. Tot nu toe. Alle grote merken hebben reeds, of komen binnenkort, met toestellen die zijn voorzien van NFC. Heel concreet komt het erop neer dat als je een Meego, Symbian, Windows Phone of Android toestel hebt, je straks gebruik kunt maken van NFC. Zelfs Blackberry gaat hierin mee. Het enige merk dat hier de boot lijkt te missen is Apple. Al zullen die dat gegarandeerd bij de iPhone 5S met veel 'amazing' toevoegen.

Laadtijd: