Android apps direct op Meego

Categorie: Linux, Coding and stuff, Mobiel
tags: 45

Android apps direct kunnen draaien op Meego, da's wel een beetje de natte droom voor Nokia N9 eigenaren(ssen). Na allerlei beloften wachten 'we' inmiddels al meer dan een jaar en is er nog steeds niets. Ja, er is Nitdroid, maar da's helemaal Android. En wie wil Android als je Meego hebt.

En toen was er Apkenv.

Apkenv is a compatibility layer for applications packaged as ".apk", runs on Harmattan (N9) and Fremantle (N900).

"This project is a proof-of-concept on how applications targetting one platform can be made compatible with not so much effort as initially thought."

De installatie van apkenv is op dit moment nog zeer omslachtig. Maar het is mij zelfs gelukt, dus dat kan iedereen.

Het huidige nadeel

Het huidige nadeel is alleen, dat je er nog bar weinig mee kunt. Maar wat wil je, het hele project is al ongeveer een dag wereldkundig. Daar komt vast en zeker verandering in. De knappe koppen zullen zich moeten verdiepen in elke dependencies er moeten worden toegevoegd aan de apkenv. Dit wordt dus vervolgd. Tot die tijd zijn er een paar spelletjes die werken, zoals ook te zien in onderstaande video.

Leuke uitbreiding

En hoewel er dus nog nagenoeg geen apps werken in apkenv, is er al wel iemand zo handig geweest een klein appje te maken dat handige icoontjes maakt op je homescreen naar de Android apps die je hebt geïnstalleerd. Wel zo handig, dan hoef je niet alles vanaf de commandline te starten.

apklaunchers 0.1 (bron)

Laadtijd: