Nokia verrast met de Lumia 620

Categorie: Mobiel
tags: 33

Tijdens de presentatie van Marko Ahtisaari op LeWeb in Parijs werd het publiek, en eigenlijk de hele wereld, verrast met de aankondiging van de Nokia Lumia 620. Deze nieuwe telg in de Windows Phone 8 familie is de opvolger voor de Lumia 610.

De Lumia 620 komt in zeer frisse kleuren, zoals mijn favoriet Lime. De body is speciaal gekleurd met twee kleuren over elkaar. Dit wordt visueel zichtbaar aan de voorkant van het device. De achterkant is een solide hoogglaskleur.

Nokia Pers verteld verder:

De Nokia Lumia 620 deelt een aantal functionaliteiten met de Nokia Lumia 920 en de Nokia Lumia 820. Zo beschikt de Nokia Lumia 620 over de exclusieve cameramogelijkheden op de 5 megapixel-camera, die zorgen voor creatievere foto’s dan ooit. Cinemagraph voegt eenvoudige animaties toe aan foto’s. Smart Shoot maakt één perfecte foto van meerdere afbeeldingen en verwijdert daarbij ongewilde objecten uit de foto. Aan de voorzijde heeft de Nokia Lumia 620 een VGA-camera.

Net als de Nokia Lumia 920 en Nokia Lumia 820 beschikt de Nokia Lumia 620 over een super sensitief touchscreen, zodat deze met handschoenen, vingernagel of pen te bedienen is.

De Nokia Lumia 620 biedt verder toegang tot de beste kaarten ter wereld en locatiemogelijkheden met Nokia Maps, Nokia Drive, Nokia Transport en het exclusieve Nokia City Lens. Nokia City Lens toont via augmented reality op het scherm door de cameralens informatie over plekken in de buurt.

Nokia Music maakt het eenvoudig om nieuwe muziek te vinden en te beluisteren via de gratis en reclamevrije streaming van nummers. Zonder registratie of abonnement biedt Nokia Music de mogelijkheid playlists te downloaden of nummers offline te beluisteren.

De Nokia Lumia 620 ondersteunt Near Field Communication (NFC) en is zodoende eenvoudig te koppelen aan andere NFC-accessoires, zoals de JBL PlayUp Portable Speaker voor Nokia. De open en veilige NFC-verbindingsmogelijkheden maken het mogelijk om content te delen en te ontvangen door andere NFC-apparaten tegen elkaar aan te tikken. Ook is het mogelijk veilig te betalen via de Wallet-applicatie (Portemonnee) in Windows Phone 8.

De Nokia Lumia 620 is verkrijgbaar in diverse kleuren, waaronder lime-groen, oranje, magenta, geel, cyaan, wit en zwart*. De Nokia Lumia 620 wordt geleverd vanaf januari 2013 in Azië, gevolgd door Europa en het Midden-Oosten en later ook andere markten. De verwachte verkoopadviesprijs voor de Nederlandse markt bedraagt 259 euro incl. btw.

Laadtijd: